Viši javni tužilac Dragana Marković u studijskoj poseti Savetu Evrope i Evropskom sudu za ljudska prava

U okviru studijske posete Savetu Evrope i Evropskom sudu za ljudska prava, koja je trajala od 27. do 29. juna, delegaciju Srbije je predstavljalo 6 tužilaca i 6 sudija. Član ove delegacije bila je i Dragana Marković, viši javni tužilac  iz Valjevu. Tema studijske posete bila je sudska praksa Evropskog suda za ljudska prava.

Dragana-Markovic-Visi-sud-Savet-Evrope

“Razgovaralo se o posvećenosti Saveta Evrope zemljama zapadnog Balkana u pogledu jačanja njihovih kapaciteta za zaštitu ljudskih prava, kao i iskustvima tih zemalju u pogledu primene Evropske konvencije o ljudskim pravima”, rekla je za Valjevska posla viši javni tužilac Dragana Marković.

Ona je naglasila da je na nju poseban utisak ostavilo suđenje pred Velikim većem Evropskog suda za ljudska prava, koje broji 17 sudija iz različitih zemalja, i raspravlja o najbitnijim povredama ljudskih prava, kao što su pravo na život, slobodu, slobodu izražavanja.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.