VK “Valis” domaćin Finalnog turnira Kupa Srbije U-15

U organizaciji VK “Valis” u Valjevu se za vikend održava Finale vaterpolo Kupa Srbije za uzrast do 15 godina, na kojem će pored vaterpolista “Valisa” kao domaćina turnira učestvovati i beogradski klubovi “Crvena Zvezda” i “Partizan”, kao i “Radnički” iz Kragujevca, “Mladost” iz Pančeva i “Dunav” iz Novog Sada. Reč je o ekipama koje su pravo učešća na ovom turniru stekle plasmanom na 1, 2. i 3. mesto u grupama na Polufinalnim turnirima. U konkurenciji najjačih vaterpolo klubova naše zemlje mladi vaterpolisti rođeni 2003. godine daće sve od sebe da na bazenu u Petnici osvoje jedno od prva tri mesta na ovom bitnom i jakom završnom turniru. U “Valisu” kažu da je favorit “Partizan”, ali se svakako smatraju pretendentima za medalju uz “Radnički” i “Zvezdu”.

 

“Rezultati koje smo postizali svih prethodnih godina sa mlađim kategorijama pozicionirali su nas na ozbiljno mesto u vaterpolo sportu, tako da nam je pripala čast da budemo domaćini ovog Finalnog turnira. Prvi put u istoriji valjevskog vaterpola mlađe kategorije jednog našeg kluba, sastavljene od dečaka koji su isključivo iz Valjeva, ostvaruju plasman godinama unazad na finalnim turnirima Kupa Srbije za takmičarsku kategoriju do 15 godina”, kaže Dejan Dobrisavljević sekretar VK “Valis”.

Dejan Dobrisavljević, sekretar VK “Valis” (foto: valjevskaposla.info)

Valjevu je svakako čast i gradu mnogo znači kada je domaćin jednog ovakvog završnog turnira, jer će dva dana u gostima imati “Partizan” i “Zvezdu” i sve ono što vredi u srpskom vaterpolu. Više od 500 ljudi se očekuje da će sigurno doći za vikend u Valjevo da podrži i bodri svoju decu i svoje klubove. Prema najavi organizatora, Finalni turnir Kupa Srbije u Petnici posetiće Viktor Jelenić, novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije, zatim Jugoslav Vasović direktor kragujevačkog vaterpolo kluba “Radnički”, bivši proslavljeni reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović kao i Žarko Petrović, pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije, koji odnedavno pomaže u radu sa trenerima valjevskog “Valisa”.

Vaterpolisti VK “Valis” 2003. godište

Poslednjih 5 godina mladi vaterpolisti “Valisa” osvojili su 5 medalja i dečaci 2003. i 2004. godište nalaze se među prvih 5 u Srbiji. VK “Valis” je u prethodnoj godini imao 7 reprezentativaca koji su prolazili razne kampove i jedan od dečaka 2003. godišta je bio na završnim pripremama. 

“Vaterpolisti prvog tima polako stasavaju i jedini ispravan put je da momci koji žive u Valjevu igraju za svoj klub. Svako ostalo davanje novca i bacanje para na ugovore sa nekim drugim timovima koji će navodno pomagati klub, predstavlja jedan ozbiljan problem za taj klub, jer se onda gubi mogućnost finansiranja dece”, ističe Dobrisavljević i precizira da deca koja treniraju u VK “Valis” ne plaćaju putovanja, smeštaj i odlaske na turnire.

“Igrali smo turnire u Istanbulu, Barseloni, Monte Karlu, Nici, Kranju, Krefeldu, Opatiji i drugim evropskim gradovima i sve troškove snosio je klub, jer mi nemamo plaćene igrače u Prvoj B ligi, koju smo ove godine završili na 4. mestu. Nismo imali nijednog plaćenog igrača, imali smo dva igrača sa strane koji su prijatelji kuba”, navodi Dejan Dobrisavljević.

Ulaz na  Finalni turnir vaterpolo Kupa Srbije za uzrast do 15 godina u Petnici biće oba dana slobodan. Vaterpolo savez Srbije zahavlio se VK “Valis” na svom oficijelnom sajtu “na pronalaženju termina za nesmetano odigravanje utakmica koje će se odigrati na turniru u Valjevu 21. i 22. aprila 2018. godine”.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.