Vodovod na visini zadatka

Radovi na rekonstrukciji dela vodovodne mreže u Dušanovoj ulici urađeni su pre roka, tako da brojka od 150 metara te deonice na potezu od Pantićeve do “duplih traka”, doprinosi približavanju ukupnog bilansa od blizu 10 km vodovodne mreže koja je u tekućoj godini urađena i rekonstruisana u gradu.

Valjevo

“Sam cevovod i priključci u centru grada, pa i u Dušanovoj ulici, rađeni su pre 50 i više godina. Bilo je od izuzetnog značaja da se uradi ta rekonstrukcija, jer bi pre ili kasnije došlo do značajnih kvarova, a naravno da je čista, zdrava i hemijski ispravna voda primarni cilj. Na licu mesta prilikom tih radova otkriveni su i poneki divlji priključci, koji su tokom izvođenja radova legalizovani, a bilo je i dosta objekata koji nisu bili priključeni na kanalizacionu mrežu. To znači da su neki objekti u centru grada, u 21. veku, imali lične septičke jame u svojim dvorištima. Pojedini meštani tog dela grada nisu čak imali ni saglasnost da prekopaju državni put i da se priključe na kanalizaciju. Sve su to neki od problema sa kojima smo se suočavali i koje smo rešavali u hodu”, ističe direktor “Vodovoda” Đorđe Milanović.

Valjevo

Đorđe Milanović, direktor JKP “Vodovod Valjevo”

Prema rečima Milanovića, radnici preduzeća na čijem je on čelu, ostvarili su učinak koji je veći u ovoj 2017. godini nego u prethodne četiri godine! Za prethodnih devet meseci, ovo preduzeće uspešno je obavilo rekonstrukciju i zamenu zastarele vodovodne mrežu u naselju Senjak, zatim u Pantićevoj ulici na deonici od Radničke do Vuka Karadžića, potom u Radničkoj od Ulice Majora Ilića do Pantićeve. Voda za piće više ne teče kroz dotrajale cevi u Resavskoj ulici, na Poparskom putu, u Kotešanskoj i Gornjačkoj. Završeni su radovi na kraku mreže u Save Vujanovića, a konačno je rešen problem vodosnabdevanja na Divčibarama. Uz to su urađene dve crpne stanice u Rađevom selu, i po jedna u Donjoj Grabovici i u Mrčiću. Ukupna vrednost svih radova je 45 miliona dinara.

Valjevo

U planu je da se do isteka ove godine uradi još oko 3 kilometra nove vodovodne mreže, a u naredna dva dana nove priključke dobiće zgrada Nacionalne službe zapošljavanja i objekti nekadašnje “Dive”.

“Od početka godine urađeno je više od 160 novih priključaka na vodovodnu mrežu. Otklonjeno je oko 600 kvarova. Potpisan je ugovor između Seteka, Ministarstva građevine, Elektovolta i našeg Vodovoda koji se tiče rekonstrukcije crpnih stanica Janko Janković i Bair, što je od izuzetnog značaja za grad.

Valjevo

Prema rečima Milanovića, u narednih par meseci u planu je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Mirka Obradovića, kao i završetak radova u Ulici Sime Pandurovića i na vodovodu u selu Jasenica. Što se tiče Donje Grabovice, ostalo je samo “dobijanje uslova od EPS-a za priključenje crpne stanice na elektromrežu”.

Direktor “Vodovoda” naglašava da je ovo javno-komunalno preduzeće uspelo da dug za električnu energiju, koji je iznosio 125 miliona, prepolovi, što smatra bitnim pomakom za samo preduzeće, ali i uspehom svih zaposlenih. Takođe valja napomenuti i to da je u prethodnom periodu nabavljen putarski kamion, kao i oprema za poluautomatsko doziranje polielektrolita ukupne vrednosti oko 7 miliona dinara.

 

 

 

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.