“Vodovodov” Deda Mraz obradovao i mališane iz projekta “Nevidljiva deca”

Kao i prethodne četiri godine, JKP “Vodovod Valjevo” pred Novu godinu organizuje dodelu paketića ne samo za decu zaposlenih u ovom preduzeću već i za mališane koji zaslužuju dodatnu pažnju i kojima svaki poklon znači.

Ove godine, pored novogodišnjih paketića za decu svojih radnika, “Vododvod” je u saradnji sa valjevskim firmama Una Mega Shop, Europrom, Gate, Miranova, Jablanik, Euro 2001, Visokom školom strukovnim studija i beogradskom firmom Media Planet, obezbedio novčana sredstva u iznosu oko 100.000 dinara, kojima su kupljeni paketići za mališane obuhvaćene projektom Centra za socijalni rad po nazivom “Nevidljiva deca sa smetnjama u razvoju u ruralnom području”. Pored ovih firmi dobre volje, zahvalnost ide i gospodinu Radoici Rstiću, predsedniku Saveta za socijalnu politiku Grada Valjeva, koji je lično pomogao da se obezbedi određeni broj paketića za decu iz ovog projekta.

Svečana dodela novogodišnjih paketića za sve mališane zajedno, organizovana je u Hotelu Grand, a upotpunjena je predstavom učenika Ekonomske škole “Selo za Štrumpfove male”, nastupima učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, kao i obaveznim fotografisanjem sa Deda Mrazom u novogodišnjoj atmosferi u specijalno dekorisanom odeljku.

Majka N.R. čije je dete sa posebnim potrebama ove godine novogodišnim paketićem obradovao “Vodovodov” Deda Mraz ističe koliko njenoj porodici i njenoj kćerki znači ova akcija.

“Mnogo nam znači ova pažnja, jer mi bukvalno ne pripadamo nigde. Ja bar imam takav osećaj. Moje dete je u inkluziji, nije ni u specijalnom odeljenju, a opet u redovnom ne može da prati decu koja normalno rastu i idu dalje. Ovakve akcije zaista su lep znak pažnje. Moja kćer je presrećna što je dobila paketić i jako joj prija ova praznična atmosfera”.

Svi mališani zajedno su sa pažnjom ispratili predstavu i muzički deo programa, bili su veseli i oduševljeni kada se na sceni pojavio Deda Mraz. Svako je za uspomenu dobio fotografiju sa omiljenim sedim i bradatim dekom sa Severnog pola i naravno svi su mu rekli da su bili dobri i poslušni, ne bi li im darovao baš one igračke i slatkiše koje su poželeli. Sa nestrpljenjem su hteli što pre da stignu kući, da vide da li im je Deda Mraz uslišio želje. “Vodovodov” Deda Mraz je obećao da će naredne godine takođe misliti na sve njih i biti velikog srca.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.