Vredna donacija za Dečje odeljenje valjevske bolnice

Zajedničkom donatorskom akcijom Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ iz Valjeva i ruskih umetnika, uz plemenit gest članova Humanitarne organizacije „Spomenak“, prikupljena su sredstva od 830.000,00 dinara, koja su prema zajedničkog odluci donatora opredeljena za kupovinu potrebnih aparata za Dečje odeljenje Opšte bolnice Valjevo. Članovi Humanitarne organizacije „Spomenak“ iz Beograda otkupili su celokupnu postavku umetničkih dela sa izložbe „Srbija na slikama ruskih umetnika“, koja je bila otvorena u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u Valjevu.

Zahvaljujući ljudima dobre volje iz organizacije „Spomenak“ i renomiranim ruskim umetnicima širokog srca, koji su podržali humanitarnu ideju i donatorsku akciju Internacionalnog umetničkog studija, Dečje odeljenje Opšte bolnice Valjevo biće bolje opremljeno, a najmlađim Valjevcima pružiće se još kvalitetnija zdravstvena pomoć i medicinska nega.

Vladimir Pavlov – „Rat“, ulje na šper ploči, 76×70 cm, 2012.

Kada su ruski umetnici boravili u Valjevu povodom izložbe u Internacionalnom umetničkom studiju, bili su oduševljeni Srbijom i gostoprimstvom koje im je te jeseni 2013. godine pruženo u našem gradu i našoj zemlji. Želeli su da učine dobro delo kako bi se na neki način odužili za sve lepe uspomene i emocije koje su sa sobom odneli u Rusiju. Prihvatili su ideju i predlog Internacionalnog umetničkog studija da celokupna izložena postavka slika bude upotrebljena u humanitarne svrhe. Internacionalni umetnički studio ruskim umetnicima duguje zahvlanost, jer su prepoznali humanitarnu ideju Studija, i takođe se zahvaljuje članovima organizacije „Spomenak“ što su učinili da se ta ideja do kraja sprovede u delo.

Jurij Popov – „Pejzaž s manastirskim zidovima“, ulje na platnu, 60×80 cm, 2007.

Velika je privilegija u teškim vremenima pomoći onima kojima je istinski ta pomoć neophodna i uvek dobrodošla. Zbog toga nam je posebno drago i ponosni smo na ovu akciju, jer je realizovana kroz umetnost koja, baš kao i humanost, govori jezik razumljiv na celoj planeti, nadahnjuje i ispunjava srce i dušu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.