Vuk Tešanović i Bogdan Angelovski – Europomovih “30 za ponos”

U okviru kampanje “30 za ponos” kompanija Europrom predstavila je na konferenciji za medije dvojicu mladih valjevskih sportista Vuka Tešanovića i Bodgdana Angelovskog, koji su svojim sportskim uspesima i rezultatima u plivanju i biciklizmu/trijatlonu zaslužili da budu u selekciji “30 za ponos” i koji treba da posluže kao primer svojim vršnjacima.

Učesnici kampanje “30 za ponos” Vuk Tešanović i Bogdan Angelovski predstavljeni na konferenciji za medije kompanije Europrom / Foto: Slobodan Ćirić

Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom je u obraćanju novinarima kazala da Vuka i Bogdana spaja sport i da, iako su mladi, već imaju dosta toga da kažu o svojim uspesima.

Vuk Tešanović, ima 13 godina, učenik je OŠ “Desanka Maksimović”, od svoje 8 godine se bavi plivanjem, a od pre 2 godine na profesionalnijem nivou. Ističe da je plivanje izuzetan sport, pre svega zdrav, koji zahteva dosta ulaganja i truda. Glavne tehnike su mu delfin i kraul.

“Plivanje treniram već 5 godina u PK Valis Valjevo, ali sam i učesnik tima centralne Srbije koji je birao osam najboljih pionira i kadeta od dečaka i isto toliko od devojčica. “Kadet” se održao u Beogradu i jako sam srećan što sam bio pozvan. Nerdavno smo imali takmičenje u Kragujevcu, kada je održano prvo i drugo kolo Centralne Srbije, gde sam dokazao svoj uspeh. Jedan od najvećih uspeha mi je bilo osvojeno zlato u Makedoniji. Jedna od glavnih disciplina mi je 100 metara kraul u kojoj sam uspeo da dođem do 4. mesta, iako sam se takmičio u grupi sa godinu dana starijima. Tu sam postavio novi lični rekord 1:05:40. Jako sam zadovoljan kao i moji treneri sa postignutim uspesima do sada. Želeo bih da nastavim tim tempom. Jedan od ciljeva ove godine biće Francuska gde će održati važno takmičenje krajem 2020″, predstavio je sebe i svoje uspehe mladi plivač Vuk Tepšanović, koji se zahvalio Europromu na promociji “sjajne i divne decu u okviru kampanje “30 za ponos” koja su uspešna u svojim kategorijama”.

Vuk Tešanović (plivanje) i Bogdan Angelovski (biciklizam/trijatlon) – učesnici Europromove kampanje “30 za ponos” / Foto: Slobodan Ćirić

Bogdan Angelovski, učenik je VII razreda OŠ “Andra Savčić” i bavi se biciklizmom i trijatlonom. Biciklizmom se bavi od pre 3 godine, a od prošle godine aktivnije. Trenira za BK Sputnjik.

“Najveći uspeh mi je drugo mesto na balkanskom takmičenju u trijatlonu koje je održano u Kragujevcu, a u biciklizmu mu je najbolje osvojeno 5. mesto, koje je ostvario na međunarodnom takmičenju u Sloveniji. Cilj mi je da učestvujem na Olimpijadi za mlade koje će se održati naredne godine u Tokiju. Čast mi je što me Europrom pozvao da učestvujem u kampanji 30 za ponos”, kazao je Bogdan Angelovski.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.