Zabranjen je pristup lokalitetima “Crna reka”, “Velika pleća” – “Vražji vir”, “Čalački potok” i vodopadu “Skakalo”

JP “Srbijašume” i Šumsko gazdinstvo “Boranja” Loznica, saglasno Zakonu o šumama i Uredbi o proglašenju Predela izuzetnih odlika “Maljen” upozoravaju građane i posetioce, koji borave na području Maljena (Divčibara), da je zabranjen pristup i kretanje po lokalitetima, koji su pod režimom zaštite prvog stepena, iz bezbednosnih razloga i u cilju sprečavanja izazivanja šumskih požara. Zabranjen je pristup lokalitetima “Crna reka”, “Velika pleća” – “Vražji vir”, “Čalački potok” i vodopadu “Skakalo”.

Srbijašume-logo

“S obzirom na to da se nalazimo u izuzetno kritičnom periodu pojave šumskih požara, JP Srbijašume apeluje i poziva sve građane, turiste i posetioce da se savesno i odgovorno ponašaju kada borave u šumi i na području Maljena, odosno da ne bacaju opuške, da ne pale vatru, ne spaljuju strništa i biljni otpad jer time mogu izazvati šumski požar”, navodi se u saopštenju koje je uputilo JP “Srbijašume”.

U saopštenju stoji i broj telefona 193 na koji u slučaju pojave šumskog požara treba obavestiti MUP Srbije-Sektor za vanredne situacije.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.