Zbog poplava u Osečini proglašeno vanredno stanje

Predsednik opštine Osečina Dragan Aleksić, na predlog Kriznog štaba, proglasio je danas vanredno stanje na području cele opštine zbog poplava koje su uzrokovane poslednjim padavinama. Reka Jadar izlila se u samoj varošici Osečina i poplavila oko 150 domaćinstava, a u selu Komirić se pod vodom nalazi letina. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije u poslednja 24 časa na području Osečine je palo 70 litara kiše po metru kvadratnom. U prekidu za saobraćaj je nekoliko lokalnih puteva, prema selima Lopatanj, Ostružanj, selo Osečina. Danas je nekoliko sati bio u prekidu i saobraćaj na putu Osečina-Pecka.

Osečina pod vodom

“Pored toga što je poplavila dvorišta, voda je ušla i u desetak stambenih objekata”, kaže za naš portal Branko Stanimirović, šef Štaba za vanredne situacije u Osečini.

Osečina pod vodom

“Situacija je sada krajnje ozbiljna, jer se najavljuje novi talas padavina tako da će vodostaj Jadra i ostalih vodotokova tokom noći rasti. Sve ustanove od javnog značaja su u pripravnosti, a na terene su i ekipe JP “Srbija vode”. Do sada smo u svrhu odbrane upotrebili 5 hiljada džakova sa peskom”, pojašnjava Stanimirović.

Stanimirović kaže da je nakon velikih poplava 2014. godine u nekoliko navrata radjeno na regulaciji korita Jadra, ali da ih ni to ovoga puta nije spasilo od poplave.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.