Žene pregovarale u ime radnika “Gorenja”

Posle sinoćnjeg petočasovnog štrajka radnika II smene „Gorenja“, obe hale ove fabrike u Valjevu danas rade normalno. Radnici su rukovodstvu postavili ultimatum da će u petak stupiti u generalni štrajk ukoliko im se do sutra do 12 časova ne ispune uslovi. Naime, zaposleni u ovoj kompaniji traže da se osnovica plate poveća u neto iznosu od 5.000 dinara i poboljšanje uslova rada u halama, jer su, kako tvrde radnici, temperature u pogonima nepodnošljive u letnjim mesecima.

Sedmočlani pregovarački tim zaposlenih u kojem je bilo čak šest žena, juče je tokom dvoipočasovnog pregovaranja, menadžmentu „Gorenja“, jasno stavio do znanja da neće odustati od svojih zahteva, niti će prihvatiti manje dinarske iznose od 5.000 dinara za povećanje plata.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.