„Zlatibor, tvoj pravi izbor“

Krajem prošle nedelje ( 4. juna) na Desankinom vencu u Valjevu održana je promocija ovogodišnje letnje turističke sezone na Zlatiboru, pod sloganom „ Zlatibor, tvoj pravi izbor“ u organizaciji Turističke organizacije (TO) Zlatibor, opštine Čajetina.

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-2

Miloš Planić iz Turističke organizacije „ Zlatibor“  u svom obraćanju, najpre, se  zahvalio domaćinima, Turističkoj organizaciji  Valjeva i rekao da su tu da bi promovisali ovo leto na Zlatiboru i najavio  posetu u još  dvadesetak gradova u Srbiji.

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-9

„ Očekujemo dobru letnju sezonu,  tome u prilog idu i podaci da se u prva tri meseca ove godine promet na Zlatiboru uvećao za  15 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a broj noćenja stranih turista  za 50 odsto. Resorno ministarstvo svrstalo nas je medju tri najposećenije planinske destinacije u Srbiji za vreme prvomajskih praznika, a najposećeniji speleološki lokalitet svakao je Stopića pećina koja svake godine beleži preko 100 hiljada poseta,  u prva 4 meseca ove godine ovu pećinu je posetilo  20 hiljda turista. Tu su i muzej „Staro selo“ Sirogojno, vodopad Gostilje, atraktivna Gold gondola, Dino park Zlatibor, kao i avantura park …“, naveo je Miloš Planić razloge zbog kojih bi bilo dobro ovog leta boraviti na Zlatiboru i najavio proširenje kapaciteta na gondoli kako bi se izbegla čekanja i gužve na panoramsko razgledanje ove prekrasne planine. Pored postojećih 54, biće ugradjeno još 18 novih kabina. Samo za prvomajske praznike Gold gondolom se provozalo preko 12 hiljada turista.

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-16

Miloš Planić je najavio i novi izgled Kraljevog trga na Zlatiboru, te da će jezero dobiti nofu fontanu sa svetlosnim i zvučnim efektima, i najavio i novu pešačku stazu od centra do Ribničkog jezera u prvoj fazi gradnje, a potom i dalje. Rekao je da opština Čajetina planira i dodatna ulaganja u sportski turizam i da se planira novi sportski centar od 15 fudbalskih terena sa svim pratećim sadržajima. On je rekao da na Zlatiboru svoje pripreme za razna domaća i medjunarodna takmičenja   obavi na godišnjem nivou preko 100, a  da je i Zlatibor sve češće domaćin medjunarodnim sportskim takmičenjima, nadmetanjima fudbalskih ekipa i auto – moto trka, za sada.

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-11

„ Mi u Turističkoj organizaciji Zlatibor smo spremni  za predstojeću letnju turističku sezonu! Ovu sezonu će ispratiti prigodan propagandni materijal, a gostima će na usluzi biti i dva Info – pulta u samom centru Zlatibora, rekao je na kraju  Planić.

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-3

Turistička organizacija  Valjeva ima odličnu saradnju sa Turističkom organizacijom   Zlatibora i već sredinom jula Valjevo će predstaviti svoj turistički potencijal Zlatiborcima i gostima Zlatibora, rekla je  Ana Marković, direktorka TO Valjevo, na promociji na Desankinom vencu.

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-15

„ Svaka planina ima svoje prednosti, svoje adute i oni turisti koji više vole netaknutu prirodu i mir, kao i oni koji su bliže Beogradu i Vojvodini pre će za odmor izabrati Divčibare, odnosno planinu Maljen. Oni koji vole urbanije sredine i moderniji infrastrukturni sadržaj i provod sigurno će se pre opredeliti za Zlatibor. Mnogi kažu da su Zlatibor i Divčibare konkurencija jedni drugima, a ja bih rekla da je naša turistička ponuda komperativna“, istakla je direktorka Marković i najavila novine u turističkoj ponudi Valjeva.

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-14

„ Mogu da najavim da se privodi kraju projekat „Staze Srbije“ u koji su uključene Valjevske planine, to jest, završava se evropski put  E-7. Naše planine biće  deo  evropske  pešačke  staze, ukupno 280 km  će biti obeleženo, tako da naši planinari i oni koji vole prirodu mogu sada još lakše i lepše da uživaju u planinarenju i pešačenju i  svim tim lepotama“, rekla je  Ana Marković i podsetila na ovdašnje sadržaje u okrilju letnje turističke sezone, SRC „ Petnica“, reku Gradac, manastire, naša sela sa svojom tradicijom i gastronomijom,  ali i privredno turističke manifestacije kao što su „Dan maline“ u Brankovini ( ove godine tradicionalni, 60.),  „Dani kupine“ na Stavama, “Tešnjarske večeri“, Čvarkijada …

Valjevo-Zlatibor-TO-Valjevo-17

Valjevci koji su prisustvovali promociji, pored propagandnog materijala i informacija do kojih su mogli da dodju na licu mesta bili su u prilici i da zavrte „ točak sreće“ i osvoje nagradu u vidu ulaznica za neku od zlatiborskoh turističkih destinacija.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.