Značajna donacija preduzeća “FAB” i “Metalprom” COVID jedinici Opšte bolnice Valjevo

Porodične firme “FAB” iz Lukavca i “Metalprom” iz Valjeva uručile su značajnu donaciju Opštoj bolnici Valjevo u vrednosti preko 2 miliona dinara, saopštila je PR služba OB Valjevo. Donacija je namenjena COVID jedinici valjevske bilnice i sastoji se od 19 savremenih bolničkih kreveta, od kojih je 15 sa antialergijskim dušecima, 4 elektro kreveta za najteže pacijente u jedinici intenzivne nege, kao i 2 višenamenska pokretna ormarića za lekove i medicinska sredstva.

Uprava Opšte bolnice Valjevo, na čelu sa v.d. direktora dr Zoranom Đurićem, se u ime svih zaposlenih  zahvalila svima koji prepoznaju napore medicinara za očuvanje života, a posebno valjevskim preduzetnicima koji ne zaboravljaju društvenu odgovornost i pomažu rad bolnice.

“Ovaj nameštaj značajna je tehnička podrška svim zaposlenima u COVID jedinici odeljenja Pneumoftiziologije. Odeljenje pneumoftiziologije ovih dana obeležava ravno godinu dana neprekidne borbe za živote obolelih od COVID-19, sa maksimalnom popunjenošću kapaciteta sve vreme, jer se osim najkomplikovanijih na respiratorima, na ovom odeljenju leče i pacijenti na drugim vidovima neophodne kiseoničke potpore. Novi nameštaj koji je odmah po uručenju, stavljen u upotrebu, značajno je olakšao rad medicinskom osoblju, a pacijentima pruža dodatan komfor tokom hospitalizacije i lečenja od COVID-19”, navodi se u saopštenju OB Valjevo.

Foto: OB Valjevo

Napominje se da su preduzeća “FAB” i “Metalprom”, kao društveno odgovorne firme, i ranije brojnim donacima pomagali rad Opšte bolnice Valjevo, a da u teškoj socijalnoj i epidemiološkoj situaciji, kroz koju prolazi cela zemlja, takođe nalaze način da daju podsticaj medicinskom osoblju.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.