Znatno opalo interesovanje za vakcinaciju protiv koronavirusa

Kao i u drugim gradovima, i u Valjevu je znatno opalo interesovanje za imunizaciju protiv koronavirusa. U prethodnih sedam dana na vakcinalnom mestu „Narcis“ prvu dozu primilo je samo 120 osoba, dok je u istom periodu revakcinisano 708. Preovlađujuće vakcine su bile Sinofarm i Fajzer.

Pritom treba imati u vidu da je među 120 ljudi koji su primili prvu dozu bio i značajan broj državljana BIH. U poslednjih dve tri nedelje prosečno ih je desetak dnevno, najviše iz tuzlanskog i sarajevskog kantona. Njima je takođe Republika Srbija omogućila vakcinaciju bez prethodne prijave.

Vakcina svih proizvođača koje se koriste u Srbiji ima sasvim dovoljno, tako da Dom zdravlja Valjevo poziva sugrađane da se na vreme imunizuju, imajući u vidu da se Delta soj virusa postepeno širi Evropom.

Na poziv fabrike „Gorenje“ u petak je Dom zdravlja Valjevo u KOVID kontejneru ispred fabrike vakcinisao 14 radnika (Fajzer i Sinofarm), dok je u „Narcisu“ prvu dozu Fajzera primilo sedam radnika ove kompanije iz BIH.

Prema informaciji Štaba za vanredne situacije Grada Valjeva zaključno sa 27. junom u Valjevu je prvu dozu primilo 27.847, a obe doze 26.837 osoba.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.