Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Valjevo danas do 15 časova  realizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi na parkingu ispred Gradske uprave Valjevo. Akcija je zamišljena kao dopunska komponeta  programu ovogodišnjih Tešnjarskih večeri.

transfuziomobil-davanje-krvi-krv

U sklopu učestalih apela, te nestašica krvi tokom letnje sezone Crveni krst Valjevo, zajedno sa Institutom za transfuziju krvi Srbije odlučio je da organizuje dopunsku akciju “Transfuziomobil”.

“Nadamo se da će se naši sugrađani i sugrađanke i ovoga puta odazvati u velikom broju kao što su to i do sada činili na 42 ralizovane akcije. S tim u vezi, za prvih šest meseci 2023. godine na osnovu zvaničnih podataka Instituta za transfuziju krvi Srbije prikupljeno je 1574 jedinice krvi, u odnosu na 1500 prošle godine”, istakli su iz Crvenog krsta najavljujući ovu akciju.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.