ALEKSA ČABRILO, NEMANJA PROTIĆ I FILIP ĐURAN NOVI IGRAČI METALCA

Metalac je počeo sa angažovanjem igrača koji će činiti sastav valjevskog prvoligaša u sezoni 2023-24. Pošto će samo nekolicina košarkaša iz ekipe koja je bila četvrta u KLS, odnosno poslednja u Super ligi Grupe B, ostati u klubu, Valjevci će morati ponovo da prave tim koji bi, prema rečima predsednika Vladana Jankovića, bio sposoban da se bori za ulazak u ABA2 ligu ako ona još bude postojala.

Saznaje se da su za Metalac su potpisali Nemanja Protić (37 godina, 183 cm, plejmejker), Aleksa Čabrilo (26 godina, 206 cm, krilni centar) i Filip Đuran (32 godine, 196 cm, bek).

PROTIĆ

Čačanin Protić je stari poznanik valjevske publike jer je već branio boje Metalca u sezoni 2014-15 kada je valjevski klub osvojio 6. mesto u ABA ligi, odnosno 3. poziciju u Super ligi Srbije. Iskusni plej je poslednje četiri sezone igrao u Zlatiboru iz Čajetine a tokom svoje duge karijere je promenio dosta klubova od kojih su najpoznatiji FMP Železnik, nemački Oldenburg, ruski Njižni Novgorod, podgorička Budućnost, MZT iz Skoplja i drugi. Radi se o lucidnom organizatoru igre sa veoma dobrim šutem za tri poena.

ČABRILO

Čabrilo je rođeni Somborac koji je takođe poslednje četiri sezone bio standardni član Zlatibora a pre toga je branio boje Jagodine, Dinamika, Vojvodine i Tamiša. Pokretljiva “četvorka” koja može da igra i na poziciji centra a često se izvlači za šut za tri poena.

ĐURAN POTPISUJE

Iskusni Đuran je poslednje dve sezone igrao za Zlatibor iz Čajetine a pre toga branio boje FMP-a, OKK Beograda, španskih klubova Korunje, Melilje, Ljeide i Almanse. Metalac će u Đuranu dobiti puno u ofanzivi, posebno u šutu za tri poena.

Metalac takođe pregovara i sa nekoliko američkih igrača, polako sklapa tim a interesantno je da još uvek nema trenera. Predsednik Janković je izjavio da bi želeo da to bude Valjevac ali da li će tako biti pokazaće vreme.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.