Apel vozačima da poštuju saobraćajne propise

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je danas, na početku zajedničke kampanje MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja “Vozi odmoran”, apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i voze odmorni, jer je bezbednost u saobraćaju briga svakog od nas.

Vulin je pozvao vozače da vežu sigurnosni pojas u vozilu i prilagode brzinu uslovima puta, kao i da ne konzumiraju alkohol, lekove i narkotike, jer će na taj način bezbednost biti bolja.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić istakao je da u toku letnjih meseci strada najviše ljudi u saobraćajnim nezgodama.

Pešić je naveo da je gotovo trećina poginulih stradala u junu, julu i avgustu, uz napomenu da se u tim mesecima izdvajaju dva problema – brzina i umor kod vozača.

Poruke kampanje „Vozi odmoran“ namenjene vozačima su da na svaka dva sata prave pauzu, koja treba da traje minimum 15 minuta, da na put kreću naspavani i odmorni i da što češće konzumiraju tečnost, istakao je on.

Prema njegovim rečima, granična policija će deliti petojezične liflete sa savetima za bezbednu vožnju, kao i one sa informacijama o pojačanim aktivnostima policije i prisustvu policije na odmorištima.

Takođe, svi koji ulaze u Srbiju dobijaće od Telekoma poruke sa savetima za bezbednu vožnju, a na portalima “Puteva Srbije” već se nalaze poruke kampanje „Vozi odmoran“.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply