Asfalt stigao pre imena ulice u Petnici

Nastavak glavne Rajkovačke ulice u Petnici dobio je asfalt. Građevinske mašine i radnici rade na asfaltiranju 110 metara ove ulice u kojoj se nalazi 11 kuća i u kojoj živi dosta dece i starijih ljudi.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima, članom Gradskog veća prof. dr Miroljubom Ivanovićem, zamenikom predsednika Skupštine Mihailom Milutinovićem i odbornicima Milanom Gajićem i Aleksandrom Rankovićem, obišli su i ove radove i razgovarali sa meštanima.

“Ova gradska vlada je rešila da preduzmemo sve što je u našoj moći da se ovakve stvari više ne događaju i da i ovi ljudi koji žive na periferiji grada, žive u normalnim uslovima. Letos je urađen asfalt do bazena u Petnici, a to je uradila Republika. To je krupna investicija koja se nastavlja. Rade se trenutno klizišta u selima Paune i Klinci. Mionički deo do Bogdanovića brda je već asfaltiran. Veoma odgovorno se odnosimo prema infrastrukturi koja se nalazi van gradskog jezgra i želimo da svi imaju jednake uslove, koliko je to moguće. U planu je i projekat biciklističke staze do Petnice, ali ćemo videti kako i na koji način ćemo to uraditi. Uglavnom, ono što je do nas, uradili smo u onoj meri u kojoj nam je to vreme dozvolilo. Dosta kišnih dana, proglašenje vanredne situacije na pojedinim delovima teritorije Valjeva je usporilo radove, ali nastavljamo punom parom. Nismo od onih koji dolaze samo pred izbore i pred izbore asflatiraju, noseći pun džak obećanja i malo rupa koje se zakrpe. Odgovorno, sistematski i sa ozbiljnim pristupom radimo ono što nam je posao i što je Odeljenje za infrastrukturu isplaniralo. Pokušaćemo da u ovim lepim danima Miholjskog leta, mnoge stvari koje smo propustili, brzo nadoknadimo. Želim da se zahvalim građanima na strpljenju i da shvatimo da nije moguće odmah sve uraditi. Ali ono što je u našoj moći, to i radimo“, naglasio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Meštanin Petnice Dragan Mišković ističe da su njegove komšije zadovoljni, jer su na asfaltiranje ulice čekali više decenija i zahvalni su za sve što je urađeno. “Uradili smo 8 kilometara makadamskog puta, 2 atarska puta, urađen je put do mesta pada aviona Milenka Pavlovića. Dosta smo uradili u odnosu na dosadašnje vlasti. Ovde je dosta urađeno za kratko vreme i više nego za dva mandata prethodnih vlasti. Popravili smo put od Petničke ulice kroz Bujačić i Petnicu do bazena. Doveli smo u red puteve oko Petničkog jezera. Petnica i Bujačić nam sada lepše izgledaju, a nadam se da će posle izbora izgledati još lepše, jer planiramo dosta da radimo. U planu je da iduće godine radimo kanalizaciju, jer je to problem ovde, nas meštana”, kaže meštanin Petnice Dragan Mišković.

“Ovde živim od 1962. godine i dočekala sam u mojih sedamdeset i nešto godina da se uradi asfalt! Hvala Slobodanu Gvozdenoviću i Draganu Miškoviću i ostalim ljudima i zadovoljni smo sa vama”, poručila je meštanka ovog sela Andrijana Lukić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.