Avako Rally Team iz Valjeva na tronu Srbije

Automobilsko sportsko udruženje AVAKO RELLY TEAM iz Valjeva šampion je Srbije u “kraljici autosporta” reliju.

Od osnivanja kluba nije prošlo ni godinu dana, a njegovi članovi već su postali šampioni Srbije. Kada su osnivali klub početkom godine nisu mogli da zamisle da će tako brzo postati državni prvaci u disciplini Rally i da će u u ovoj kalendarskoj godini imati 10 takmičarskih posada. Važno je naglasiti da su sve posade iz Valjeva i da su sve posade zajedno dale veliki doprinos u osvajanju šampionske titule.

AVAKO Relly Team izdvaja posadu Matija Stojanac/Tihomir Nikolić, koji su postali šampioni države u disciplini Rally klasa Mali N Yugo 55 ,u kategoriji vozača i suvozača. AVAKO je pored Relija imao takmičare i u disciplinama Brdo i Autoslalom.

Dvojac Stojanac/Nikolić nakon pobede na Mionica reliju (foto: Moj svet sporta)

Ovo valjevsko Automobilsko sportsko udruženje takmičarsku godinu krenuolo je silovito pobedom na Đerdap reliju, zatim osvojeno je drugo mesto na Mionica reliju, potom i prvo mesto na Srbija Reliju u oba dana, gde je i overena titulu šampiona Srbije.

AVAKO je postao najveći i najmočniji klub u disciplini Reli u Srbiji i vratio titulu šampiona posle mnogo godina u grad Valjevo. Ambicije kluba za 2019 godinu su odbrana titule, angažovanje mladih u autosportu, organizacija valjevskog relija, ako u tom projektu budu imali podršku Grada Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.