Beli Marković proslavio jubilej sa najmlađim Lajkovčanima

Najmlađi Lajkovčani obeležili su 70. rođendan i pedesetogodišnjicu stvaralaštva svog najpoznatijeg sugrađanina, uglednog srpskog književnika Radovana Belog Markovića. U centralnom vrtiću Predškolske ustanove „Leptirić“ predškolci su svom sugrađaninu pripremili poklone – crteže i pesme na temu rođendana. Bilo je tu i više rođendanskih torti, kako bi se svi zasladili, a Beli Marković je gasio i svećice uz pomoć malih prijatelja.

Radovan Beli Marković u vrtiću “Leptirić” za rođendan

Književnik, kako ga Lajkovčani zovu, pričao je mališanima o svom detinjstvu, igrama i igračkama koje su bile mnogo drugačije nego danas. Poručio im je da je važno družiti se s knjigom. “Veoma je važno čitati od najmlađeg doba, gajiti
ljubav prema knjizi i pisanoj reči, bez obzira na to što su deca danas okružena tabletima, kompjuterima, pametnim mobilnim telefonima. Iskreno, ne pišem knjige za decu. Zapravo, pišem knjige za odrasle koji podetinje”, kazao je slavljenik i obećao da će kad završi priču o ptici žuni ponovo doći u “Leptirić” da im je pročita.

Ideja je potekla od direktorke PU „Leptirić“ Mile Mitrović. Osim odavanja priznanja Belom Markoviću za doprinos srpskoj književnosti i promociji svog mesta, cilj ovog druženja uz obeležavanje rođendana i jubileja bio i da se deca bliže upoznaju sa poznatim sugrađaninom i da im se ukaže na značaj književnosti i kulture.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.