Besplatni pregledi za sve građane

Ministarstvo zdravlja pokrenulo je akcije besplatnih preventivnih pregleda za sve građane u ustanovama kojima je osnivač.

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

U nedelju 17. septembra u Opštoj bolnici Valjevo biće održana, prva u nizu, akcija besplatnih pregleda. Od 08 do 16 časova, građani će imati priliku da urade preventivne preglede ( po potrebi EKG, nivo šećera u krvi, kao i vrednosti krvnog pritiska ), bez obzira da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje. Pregledi će se obavljati u prizemlju polikliničkog dela Opšte bolnice Valjevo. Praksa otvorenih vrata ustanove za takve preglede, koji su prilika i da se ljudi posavetuju i upute na dalja ispitivanja, biće u buduće praktikovana jednom mesečno.

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

Ova akcija je poziv svom stanovništvu i to pre svega populaciji koja je zdrava da prekontroliše svoje zdravstveno stanje. U ambulantama, sa građanima, će raditi novoprimljeni mladi lekari i specijalizanti Opšte bolnice Valjevo.

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

Mole se građani da na preventivni pregled ponesu bilo kakav dokument za identifikaciju, a pacijenti već oboleli od hroničnih bolesti koji žele i tog dana da se pregledaju bi trebalo da ponesu nešto od svoje medicinske dokumentacije.

Akcija traje do 16 sati, a građani mogu da dođu u terminu koji im najviše odgovara.

Opštoj bolnici Valjevo u sprovođenju akcije su se pridružili učenici Medicinske škole „Dr Miša Pantić“, ZZJZ Valjeva i Crveni krst Valjeva.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.