Bosisu uručena nagrada Privredne komore Srbije”Prijatelj porodice 2018″

U Beogradu je održana svečanost uručenja nagrade “Prijatelj porodice 2018” koju, po prvi put, dodeljuje Privredna komora Srbije. Pored valjevskog BOSIS-a, dobitnici su METALAC, MK GROUP i VIP MOBILE, kao kompanije koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo, sopstvenim aktivnostima dajući primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i usklađivanja poslovnih i porodičnih obaveza.

Sa svečanosti uručenja nagrade “Prijatelj porodice 2018” koju dodeljuje Privredna komora Srbije

Nagrada je uručena u saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović. U planu je da Privredna komora Srbije ubuduće svake godine odaje javno priznanje odgovornim kompanijama koje neguju čvrsto poverenje poslodavaca i zaposlenih.

Prilikom svečane sednice Skupštine priznanja su uručili predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ministarka Slavica Đukić Dejanović koja je naglasila da je nagrada “Prijatelj porodice” dobar početak i deo šire politike podsticanja rađanja koju vodi Vlada Republike Srbije, kao i da će postati praksa, jer će Kabinet ministarke bez portfelja nastaviti nastaviti da podržava i ovom nagradom podstiče što bolji odnos zaposlenih i poslodavaca.

“Nagrada je rezultat uspešne saradnje sa Privrednom komorom Srbije koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog  okruženja u našim privrednim društvima. To je dokaz da, osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo. Činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu”, istakla je Slavica Đukić Dejanović.

Marije Pantelić, menadžer ljudskih resursa i održivosti u kompaniji Bosis

U kategoriji velikih preduzeća nagrađene su kompanije METALAC, MK GROUP i VIP MOBILE, dok je valjevski BOSIS poneo titulu u selekciji malih i srednjih preduzeća. Prema rečima Marije Pantelić, menadžera ljudskih resursa i održivosti u kompaniji BOSIS glavni moto porodične kompanije BOSIS jeste da su zadovoljni i srećni zaposleni osnova uspešnog poslovanja.

“Zadovoljan i srećan tim osnova je svakog uspešnog poslovanja, a svaki član naše Bosis poslovne porodice izuzetno je bitan i podjednako poštovan. Uvek brinemo o našim zaposlenima i njihovim porodicama, zdravlju i bezbednosti, zadovoljstvu, profesionalnom usavršavanju, razvoju timskog duha, ne zaboravljajući balans između poslovnog i privatnog života. Bosis Family Friendly je deo Bosis CSR strategije i direktno doprinosi dugoročnom stvaranju visoke motivacije, zadovoljstva i lojalnosti zaposlenih”, istakla je Marija Pantelić povodom dobijanja ove nagrade.

Nagrada “Prijatelj porodice”

U konkurenciji za nagradu “Prijatelj porodice” za prošlu godinu učestvovale su 24 kompanije. Finalna ocena prijavljenih obuhvatila je zbir ocena tržišno-finansijskih pokazatelja, usvojenih standarda i praksi u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva, kao i rezultata u ovoj oblasti, ocene interne i eksterne javnosti i stručnog žirija, u čijem radu su učestvovali predstavnici Privredne komore Srbije, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije Novak Đoković.

Facebook komentari

About SNEŽANA JAKOVLJEVIĆ KRUNIĆ

Prve uplive u novinarstvo načinila još u školskim sekcijama. Bila član Književne omladine Valjeva, zatim redakcije Omladinskog programa Radio Valjeva, pa Dnevne redakcije, gde radi do privatizacije JIP-a. Za valjevski Napred pisala rubriku "Oni dolaze" o mladim talentima. Bila dopisnik italijanskog časopisa Kolumbo, izdanja za Srbiju. Godinama rado sarađivala pri ostvarivanju Tešnjarskog glasonoše beležeći kulturno - socijalna zbivanja jednog od najlepših letnjih festivala, kao i "Valjevskog Jazz Festivala". Vodila novinarsku radionicu u Centru za kulturu. Smatra da je u nekim sredinama iluzorno razmišljati o karijeri, ali da na bilo kom mestu treba biti društveno odgovoran. Obzirom da je po struci ekonomista za poslove robnog prometa lako uočava kvalitet i voli da promoviše trajne vrednosti, te zbog toga 2017. godine prihvata da piše za Valjevska posla. Supruga sjajnog lika, blagoslovena sa dvoje divne dece.