Bosisu uručena nagrada Privredne komore Srbije”Prijatelj porodice 2018″

U Beogradu je održana svečanost uručenja nagrade “Prijatelj porodice 2018” koju, po prvi put, dodeljuje Privredna komora Srbije. Pored valjevskog BOSIS-a, dobitnici su METALAC, MK GROUP i VIP MOBILE, kao kompanije koje su uspešno uskladile rad i roditeljstvo, sopstvenim aktivnostima dajući primer stvaranju porodično-prijateljskog okruženja i usklađivanja poslovnih i porodičnih obaveza.

Sa svečanosti uručenja nagrade “Prijatelj porodice 2018” koju dodeljuje Privredna komora Srbije

Nagrada je uručena u saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović. U planu je da Privredna komora Srbije ubuduće svake godine odaje javno priznanje odgovornim kompanijama koje neguju čvrsto poverenje poslodavaca i zaposlenih.

Prilikom svečane sednice Skupštine priznanja su uručili predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ministarka Slavica Đukić Dejanović koja je naglasila da je nagrada “Prijatelj porodice” dobar početak i deo šire politike podsticanja rađanja koju vodi Vlada Republike Srbije, kao i da će postati praksa, jer će Kabinet ministarke bez portfelja nastaviti nastaviti da podržava i ovom nagradom podstiče što bolji odnos zaposlenih i poslodavaca.

“Nagrada je rezultat uspešne saradnje sa Privrednom komorom Srbije koja će dati doprinos u stvaranju porodično-prijateljskog  okruženja u našim privrednim društvima. To je dokaz da, osim što radimo na podsticanju rađanja i poboljšanju mera populacione politike, mislimo i na porodice, parove koju su se već ostvarili u ulozi roditelje i nastojimo da im tu ulogu olakšamo. Činjenica je da će samo zaposleni roditelj kome poslodavac pruži podršku kako u poslovnom, tako i u porodičnom životu, biti kvalitetan u poslu”, istakla je Slavica Đukić Dejanović.

Marije Pantelić, menadžer ljudskih resursa i održivosti u kompaniji Bosis

U kategoriji velikih preduzeća nagrađene su kompanije METALAC, MK GROUP i VIP MOBILE, dok je valjevski BOSIS poneo titulu u selekciji malih i srednjih preduzeća. Prema rečima Marije Pantelić, menadžera ljudskih resursa i održivosti u kompaniji BOSIS glavni moto porodične kompanije BOSIS jeste da su zadovoljni i srećni zaposleni osnova uspešnog poslovanja.

“Zadovoljan i srećan tim osnova je svakog uspešnog poslovanja, a svaki član naše Bosis poslovne porodice izuzetno je bitan i podjednako poštovan. Uvek brinemo o našim zaposlenima i njihovim porodicama, zdravlju i bezbednosti, zadovoljstvu, profesionalnom usavršavanju, razvoju timskog duha, ne zaboravljajući balans između poslovnog i privatnog života. Bosis Family Friendly je deo Bosis CSR strategije i direktno doprinosi dugoročnom stvaranju visoke motivacije, zadovoljstva i lojalnosti zaposlenih”, istakla je Marija Pantelić povodom dobijanja ove nagrade.

Nagrada “Prijatelj porodice”

U konkurenciji za nagradu “Prijatelj porodice” za prošlu godinu učestvovale su 24 kompanije. Finalna ocena prijavljenih obuhvatila je zbir ocena tržišno-finansijskih pokazatelja, usvojenih standarda i praksi u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva, kao i rezultata u ovoj oblasti, ocene interne i eksterne javnosti i stručnog žirija, u čijem radu su učestvovali predstavnici Privredne komore Srbije, Kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, Ministarstva za rad, Ministarstva privrede, Javnog medijskog servisa Srbije i Fondacije Novak Đoković.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.