ČASTAN PORAZ DEVOJAKA METALCA PROTIV DRUGOPLASIRANOG BEOGRADA

U pretposlednjem kolu Super “B” lige rukometašice Metalca 2015 su izgubile od Beograda u gostima 26-29 (9-17). Bez povređene Mosurovićeve, Valjevke su se hrabro borile i izvukle častan poraz. Gošće su uspele da se vrate posle visokog vođstva Beograda sa početka drugog poluvremena, i da smanje rezultat da bi na kraju ipak položile oružje pred drugoplasiranom ekipom na tabeli.

МЕТ-БГД8

Igračica Beograda, Jovana Nestorović postiže gol jesenas na prvoj utakmici u Valjevu

Sve do 12. minuta bila je to rezultatski ravnopravna borba kad je Pavlovićeva u svom stilu postigla pogodak za 5-5. Brza Danijela Petković je bila najzaslužnija što je Beograd nakon toga uspeo da se odlepi i da povede 9-5 i 11-6. Snažniji sastav žuto-plavih i njihova duža klupa su omogućile Beogradu da do odlaska na odmor još više poveća svoju prednost zahvaljujući pre svega odličnoj Milivojevićevoj.

Blagojevićeva je u 36. minutu savladala Cvetkovićevu za rekordno vođstvo domaćina na utakmici od 20-11. Valjevke nisu klonule uprkos visokom rezultatskom deficitu pa su preko efikasne Pavlovićeve, kojoj su u tom delu utakmice asistirale Bubanja i Despotovićeva, uspele da smanje na 23-20 u 48. minutu. Shvativši da bi preveliko opuštanja moglo da im osveti, Beograđanke preko Papove, Danijele Petković i Jankovićeve dižu vođstvo na 26-20 u 52. minutu. Nakon tri uzastopna pogotka Obrenovićeve na semaforu je u 57. minutu stajalo 27-24 da bi gol Danijele Petković minut docnije otklonio sve nedoumice u pogledu krajnjeg ishoda. Na kraju je Beograd je zasluženo pobedio a Metalac 2015 upisao petnaesti poraz.

Svoju avanturu u Super “B” ligi Metalac 2015 završava 8. maja utakmicom protiv Rume u Valjevu.

Hala UVC “Šumice” u Beogradu. Gledalaca 70. Sudije Jelena Kolovski i Vesna Žilevski (obe iz Jabuke). Isključenja Beograd 2, Metalac 2015 4. Sedmerci Beograd 3(2), Metalac 2015 2(2).

BEOGRAD: Janković 4, Žakula 2, Pap 5, Blagojević 1, Milivojević 5, Mitrović 2, Nestorović 2, Vidojević 1, Danijela Petković 7.

METALAC 2015: Obrenović 8, Pavlović 7, Mijailović 4, Tripković 2, Staša Damnjanović 1, Despotović 2, Bubanja 2.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply