ČETVRTI UZASTOPNI PORAZ METALCA U SUPER LIGI

Košarkaši Metalca su u 4. kolu AdmiralBet Super lige Srbije, u okviru Grupe “B”, doživeli poraz od Vojvodine u Novom Sadu 92-99 (18-41, 19-20, 42-20, 22-19). Katastrofalno odigrana prva četvrtina Valjevaca je odlučila konačan rezultat mada je Metalac u drugom poluvremenu zaigrao daleko bolje, smanjio visok rezultatski deficit i na kraju upisao častan poraz.

MET_VOJ10

Na fotografiji je duel Lukovića (sa loptom) i Beslaća dok Pešaković prati akciju, sa utakmice 1. kola Super lige između Metalca i Vojvodine u Valjevu.

Prvu deonicu, kad je u pitanju igra Metalca, treba što pre zaboraviti jer gostujući tim uopšte nije postojao na terenu. Podatak da je semafor u 4. minutu pokazivao 11-0 za Vojvodinu, odnosno 21-1 tri minuta docnije, najbolje govori o odnosu snaga na parketu male dvorane SPENS-a. Odbrana Milićevićevog tima je bila kao švajcarski sir dozvolivši domaćinu da postigne čak 41 poen u uvodnoj četvrtini.

Metalac je počeo da liči na ekipu u drugom kvartalu što se tiče igre u napadu ali je u defanzivi i dalje bilo mnogo problema ne samo na poziciji iza linije 6.75 m, tradicionalno najslabijoj tački odbrane Valjevaca, već i u samom reketu. Trojkom najefikasnijeg igrača gostiju Durme, Metalac je uspeo da skine deficit na 26-43 u 12. minutu međutim, preciznim šutevima Beslaća i Ljubičića iza linije 6.75 m i polaganjem Jovovića, minut docnije je na semaforu stajalo 27-51. Šuterski raspoložene “lale” su se pred odlazak na odmor zaustavile na cifri od 60 ubačenih koševa.

U nastavku je trener domaćina Isakov-Kovačević odmarao svog najboljeg igrača Beslaća ali su Valjevci konačno zaigrali na nivou superligaša i čvršćom odbranom, preciznijom igrom u napadu počeli da osetnije smanjuju prednost Vojvodine. Durmo, Šinik i Grušanović su češće pogađali, pridružio im se i Simanić tako da je na semaforu u 29. minutu stajalo 68-76. Vojvodina je imala manju krizu u ovom periodu ali su arbitri oštetili Valjevce u dva navrata, priznanjem neregularnog koša Ljubičića i dodeljivljnjem nepostojeće lične greške u napadu Grušanoviću.

Domaćin je u poslednju deonicu ušao sa prednošću od 10 poena dok je Metalac, na krilima preciznih šuteva Grušanovića i Durme, uspeo da u 36. minutu priđe na 77-85. Vojvodina nije dozvolila nikakvo iznenađenje pa se preko Nedeljkova, Manojlovića i Jovovića minut kasnije, ponovo odlepila na 77-93. Ipak, Metalac je u završnici sa nekoliko uspešnih napada i pogođenom trojkom Durme u poslednjim sekundama utakmice ublažio poraz i donekle popravio loš utisak iz prvog poluvremena.

Nikola Gaćeša je bio najefikasniji igrač pobedničkog sastava sa 23 poena, Beslać je upisao 13 poena, Ljubičić, Nedeljkov i Jovović su postigli po 11 poena itd.

Ibrahim Durmo je kod Metalca postigao 25 poena, Šinik je dodao 18 poena, Bajić je zabeležio 16 poena, Simanić 13, Grušanović 12 itd.

U sledećem kolu Super lige, Metalac 24. maja igra protiv Borca u Čačku.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.