Čišćenje deponije na Divčibarama

Prema projektu prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, gde je grad Valjevo na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine za dodelu sredstava za realizaciju ovog projekta dobilo sredstva u iznosu od 932.000 dinara, dok je iz budžeta grada Valjeva izdvojeno 233.000 dinara, predviđeno je čišćenje sedam divljih deponija na teritoriji grada Valjeva, koje su u najlošijem stanju.

Ciscenje-deponije-na-Divcibarama-10

U toku je čišćenje divlje deponije na Divčibarama, gde su uključena mnoga vozila, mašine, kao i radna snaga.
Do sada su uklonjene najkritičnije deponije i to su: Kamenitovac, Senjevac, Dupljaj, Rađevo selo ( Rađevačka šuma ) i Sedlari. Svaka od navedenih deponija je urađena detaljno i u koordinaciji sa Gradskom upravom.

Ciscenje-deponije-na-Divcibarama-8

Nabavkom novog buldožera koji je namenjen radu na deponiji, prema rečima v.d. direktora JKP „Vidrak“, biće omogućen optimalan rad vozila koji prevoze otpad, kao i održavanja puteva koji vode do radnog tela deponije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.