DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Pooštravanje mera sve izvesnije – pada i odluka o kovid propusnicama?

Krizni štab zaseda danas u 11 sati. Tema je trenutna epidemiološka situacija, a kako je najavljeno na dnevnom redu su i kovid propusnice. Do sada su najavljivane nekoliko puta, ali kako je rečeno od toga se ni u jednom momentu nije odustalo, već se tražio adekvatan model.

Krizni-stab

Izvor: https://www.srbija.gov.rs/

Dok na jednoj strani medicinski deo štaba traži zatvaranje na 10 dana, što podrazumeva skraćeno radno vreme, na drugoj je sve izvesnije da, ako se budu uvele kovid propusnice one će se odnositi na “noćni život”, nezvanično saznaje “Blic”.

Izvor blizak Kriznom štabu u razgovoru kaže da će kovid propusnice zaživeti i kod nas i da je sada pravi trenutak za to.

“Od kovid propusnica se nikada nije odustalo, samo se tražio model da se sprovedu. Prema trenutnom planu one bi za početak važile u klubovima, kafićima, splavovima… Ali samo kada je u pitanju noćni život. Mladi ljudi i svi oni koji posećuju takva mesta visokog rizika za zaražavanje, a to su mesta gde se igra peva, gde se u malom prostoru okupljaju ljudi, tu je potreban poseban oprez. Svakako da je možda potrebno uvesti i za dnevne izlaske, ali u svakom slučaju one se neće tražiti za ulazak u prodavnice, apoteke, ambulante… Dakle, moguće je da će zaživeti ovaj model, što će se znati nakon sednice Kriznog štaba”, kaže nezvanično izvor.

Epidemiolog dr Predrag Kon, član Kriznog štaba, oglasio se uoči sednice tog tela i situaciju nazvao katastrofalnom.

On je kazao da je medicinski deo štaba imao konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić i da ne vidi poboljšanje, zbog čega se nada “pomeranju” stava prema epidemiološkoj situaciji.

Da podsetimo, korona virus je u poslednjih 24 časa potvrđen kod još 7.664 ljudi. Nažalost, preminulo je još 57 osoba. Na respiratorima je trenutno 274 pacijenta. Od poslednjeg preseka testirano je 25.339 ljudi. Na bolničkom lečenju je 6.679 pacijenata. Dan ranije, novih slučajeva bilo je 6.461, preminule su 52 osobe a broj pacijenata na respiratorima bio je 279.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.