Dani sremuša 2022. – Uberi zdravlje

Dani sremuša 2022 se organizuju pod sloganom UBERI ZDRAVLJE a organizuju ih Udruženje za razvoj turizma i zaštitu prirode Taorska vrela, Turistička organizacija Valjevo, Udruženje za negovanje kulture valjevskog kraja i Klub As Nova.

dani-sremusa-plakat

Centralni događaj manifestacije se organizuje u subotu 30. aprila kod Doma u Donjem Taoru sa početkom u 11 časova. Planirano je da se upriliči promocija hronike događaja na planini Povlen tokom dve pandemijske godine pod nazivom : „Savez čoveka i prirode – valjevski zeleni zavičaj“.

Takođe organizuje se i takmičenje u spremanju jela sa sremušem ili dodatkom sremuša. Jela će ocenjivati žiri a obezbeđene su i vredne nagrade. Biće organizovani i razgovori o razvoju seoskog turizma, ponovnom pokretanju zadrugarstva na ovim prostorima, daljoj zaštiti prostora Povlena i lokaliteta Taorska vrela, Skrapež, povlenskih kugli…

dani-sremusa-pozivnica

Posle zvaničnog dela programa organizuje se narodni sabor.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.