DEFILE GRUPE KONJA I JAHAČA

DEFILE GRUPE KONJA I JAHAČA: Konjički klub Lastin put, Ranč Harmonija u Beliću

3. avgust 2018. godine, 19.00č Kej na Kolubari

Ranč Harmonija je klub ljubitelja konja i prirode. Nalazi se u kanjonu reke Gradac u selu Belić. U okviru ranča Harmonija posluje Konjički klub Lastin put, koji je poznat u Evropi po uzgoju trkačkih konja.

Rezultati njihovih konja u Srbiji i Evropi, čine ovaj klub izuzetno ponosnim na svoja grala koja pasu travu na livadama u Beliću, piju vodu na reci Gradac i odrastaju u njenoj klisuri.

Dosadašnji rezultati konja Konjičkog kluba Lastin put na galopskim trkama, govore o ljudima koji brinu o njima. Ovi ljubitelji konja ulažu trud, entuzijazam i pružaju pažnju i ljubav konjima koji ih predstavljaju kasnije na galopskim trkama pod zastavom grada Valjeva i Republike Srbije.

Ždrebac Maksimilijan Lp koji je oždrebljen u štali u Beliću, debitovao je 7. jula 2018. godine na hipodromu u Hamburgu u Nemačkoj. Ovo je prvi konj Konjičkog kluba Lastin put, koji je oždrebljen na ranču Harmonija, koji nastavlja da trči na hipodromima u Nemačkoj u ovoj sezoni sa simbolima Konjičkog kluba Lastin put na dresu džokeja.

All yours kobila iz štale Konjičkog kluba Lastin put iz Belića je osvojila Ljubičevske igre, donela pobedničke pehare u galopskim trkama sa šabačkog hipodroma. All yourspunokrvna kobila je na ranč Harmonija u Belić, donela pehare sa hipodroma iz Beča i Bratislave.

Posle nastupa u Hamburgu, Pragu, Budimpešti, Bratislavi, Beču, 3. avgusta 2018. godine u 19č na obali reke Kolubare konji iz Belića trče na valjevskoj travi. Jašu ih instruktori i vodiči terenskog jahanja kao i asistenti Konjičkog kluba Lastin put iz Belića: Slobodan Simić na grlu pastuvu Santorini, Milorad Damjanović na grlu pastuvu Tarot, Aleksa Spasojević na grlu Dora. Njihovi učenici iz škole jahanja u Beliću: na grlu Lucky Lady je Teodora Spasojević, na grlu Valdivija Vita je Marija Vićentijević.

Škola jahanja u okviru Konjičkog kluba Lastin put je otvorena za decu i odrasle. Časovi za početnike podrazumevaju upoznavanje i zbližavanje polaznika škole jahanja, sa konjima uz obavezno prisustvo instruktora. Školski konji su posebno mirni i utrenirani za početnike.

Časovi za odrasle zavise od stepena spremnosti jahača i njihovih želja, obzirom da mogu jahati punokrvne i polukrvne konje, klisurom reke Gradac i vrhovima valjevskih planina.

Ovaj konjički klub je otvoren za prijem i pružanje gostoprimstva svim ljubiteljima konja i prirode.

Ranč Harmonija će poželeti dobrodošlicu i pansionski smeštaj svim poštovaocima ovog sporta.

Sa ranča Harmonija i iz Konjičkog kluba Lastin put iz Belića udaljenih 5 km od Valjeva, prenosimo da ste dobrodošli u školu jahanja, na upoznavanje sa konjima i sportsko druženje.

Više informacija na sajt-u: https://www.klubharmonija.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.