DEVOJKE METALCA 2015 POBEDILE U KIKINDI

Rukometašice Metalca 2015 su u 19. kolu Super “B” lige Srbije pobedile Kikindu u gostima 31-25 (19-12) i tako ostvarile drugi prvenstveni trijumf. Ekipa Dušana Novokmeta je ponovo bila bolji protivnik od poslednje plasirane ekipe na tabeli i bez problema je upisala uspeh na strani. Valjevke su vodile od samog starta a najveću prednost su ostvarile u završnici kad je na semaforu stajalo 29-21, odnosno 30-22.

ЈЕЛИЦА1

Jelica Mijailović (sa loptom) u žestokom duelu sa odbranom Kikinde na utakmici Super “B” lige Srbije na utakmici u Valjevu u prvom delu prvenstva

Pošto četiri ekipe ispadaju u niži rang i među njima Metalac 2015, ostaje žal što u gradu nije bilo više razumevanja za ženski rukometni klub koji je prošlog leta svojim sopstvenim snagama izborio ulazak u drugi po redu nacionalni rang takmičenja u Srbiji. Ako se baci pogled na bilans Valjevki tri kola pre kraja lige, može se videti da Metalac 2015 ima gol razliku 484-541 odnosno minus 57 što i nije tako loše imajući u vidu skor od 2 pobede, 3 remija i 14 poraza. Devojke Dušana Novokmeta su samo u nekoliko utakmica bile ubedljivo poražene dok su u većini mečeva bile u najmanju ruku ravnopravne. Nedostajale su dve solidne igračice, po rečima ljudi iz kluba, da se obezbedi opstanak ali neznatno povećana dotacija od Grada u odnosu na sezonu 2022-23 i visoka suma za kotizaciju su praktično onemogućile takav ishod. U situaciji kad su svima puna usta da valjevski klubovi igraju sa sopstvenom decom i kad škola rukometa Metalca 2015 ima odlične rezultate i puno polaznica, ništa praktično nije učinjeno da Valjevke, sezonu koja se bliži kraju, dočekaju onako kao su zaslužile. Bila je ovo sjajna prilika da se Metalac 2015 učvrsti u Super “B” i da u sezonama koje su ispred počne da ubira plodova dobrog rada sa sadašnjim devojčicama koje beleže odlične rezultate u nižim kategorijama.

U sledećem kolu Metalac 2015 dočekuje Topličanin iz Prokuplja.

Sportski centar “Jezero” u Kikindi. Gledalaca 50. Sudije Danijela Kovačević i Milica Antić (obe iz Crvenke). Isključenja Kikinda 4, Metalac 2015 4. Sedmerci Kikinda 5(4), Metalac 2015 1(0).

KIKINDA: Drljača 6, Vukobrat 2, Komanov 1, Popadić 1, Čubrilo 1, Bajkin 2, Knežev 7, Berta 6.

METALAC 2015: Obrenović 12, Mosurović 2, Pavlović 4, Mijailović 9, Nora Damnjanović 1, Despotović 3.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply