Devojke Metalca ispustile pobedu u Prokuplju

Rukometašice Metalca 2015 su u 9. kolu Super “B” lige Srbije iznenadile favorizovani Topličanin osvojivši bod u Prokuplju 29-29 (17-14). Valjevke su, na osnovu svega viđenog na terenu, zaslužile pobedu jer su vodile punih 55 minuta nadigravši domaći tim. Na kraju su gošće, koje su došle bez Staše Damnjanović, platile ceh umoru jer su igrale bez izmena celu utakmicu što je Topličanin iskoristio i u samoj završnici uspeo da iščupa bod.

Obrenović-3

Mirjana Obrenović je bila najefikasnija u ekipi Metalca 2015 na utakmici protiv Topličanina u Prokuplju

Retko ko je očekivao da će Metalac 2015 uspeti da se odupre kvalitetnoj ekipi iz Prokuplja ali su izabranice Dušana Novokmeta bile ne samo ravnopravne Topličaninu već su bile bolji rival u najvećem delu utakmice. Izuzetna odbrana gošći u prvom poluvremenu im je omogućila da posle vođstva Topličanina 2-3 u 5. minutu, preuzmu kontrolu igre u svoje ruke i da efikasnim akcijama u napadu preko Obrenovićeve i Pavlovićeve stignu do prednosti od 16-12 posle gola Mijailovićeve u 26. minutu.

Furioznom igrom u nastavku je Metalac 2015 je zasenio domaći tim i golovima Obrenovićeve, Mosurovićeve, Pavlovićeve i Mijailovićeve uspeo da obezbedi vođstvo od 21-14 u 36. minutu, odnosno 22-15 četiri minuta kasnije nadigravši Topličanina. Sve do 44. minuta su Valjevke dominirale kada je nakon pogotka Despotovićeve na semaforu stajalo 25-19 za gošće.

Naravno, usled ogromnog trošenja i bez izmene došlo je do zamora materijala pa je Topličanin, koji raspolaže sa većim brojem igračica, počeo da topi vođstvo Valjevki. U 50. minutu je Perovićeva smanjila na 26-23 ali su Obrenovićeva i Mosurovićeva odgovorile svojim pogocima za 28-23 tri minuta docnije. Poslednjim naporom Metalac preko Pavlovićeve diže na 29-25 u 56. minutu. Tada su i arbitri odigrali svoje uzevši loptu gošćama zbog navodnog pasivnog napada iako je prošlo samo 13-15 sekundi a onda dosudile nogu Despotovićevoj mada je lopta pogodila nogu igračice Topličanina. Lalićeva i Lojićeva su iskoristile umor Valjevki i sudijske poklon lopte i sa 4 pogotka u poslednja tri minuta prosto iščupale bod u utakmici, u kojoj je po svemu viđenom, pobeda trebalo da pripadne Metalcu 2015.

Naravno i osvojen bod na terenu favorita itekako znači Valjevkama koje su pokazale da ni opstanak neće biti daleko ako se budu ovako borile i igrale bez respekta sa svim protivnicama. Već u sredu sa početkom u 17 sati, Metalac 2015 dočekuje Beograd u meču u kome će Mosurovićeva i društvo imati novu šansu da eventualnom pobedom naprave korak bliže opstanku. Problem je što Novokmet neće moći da računa na Cvetkovićevu koja ima obaveze prema Bekamentu.

Dvorana ” Dr Zoran Đinđić” u Prokuplju. Gledalaca 200. Sudije Marko Sajić i Branko Milekić (Beograd). Isključenja Topličanin 4, Metalac 2015 4. Sedmerci Topličanin 1(1), Metalac 2015 4(3).

TOPLIČANIN: Bjelić 1, Lojić 4, Mitić 1, Lalić 8, Perović 5, Gojković 1, Atanasković 3, Šejić 3, Mitrović 2, Mirković 1.

METALAC 2015: Obrenović 11, Mosurović 4, Pavlović 7, Mijailović 5, Nora Damnjanović 1, Despotović 1.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.