Direktorka održivosti “Bosisa” Marija Pantelić dobitnica EY nagrade Društveno odgovorni Preduzetnik godine u Srbiji

Direktorka održivosti valjevske kompanije Bosis, Marija Pantelić, dobitnica je Ernst & Young nagrade za preduzetnika godine u kategoriji Društveno odgovorni Preduzetnik godine u Srbiji. EY nagrada dodeljuje se pojedincima koji su uz izvanredan rast prihoda i obima poslovanja doprineli postizanju ciljeva održivosti na poseban način, kroz održive proizvode i rešenja, visoke ekološke standarde u proizvodnji, izuzetnu ekološku i/ili socijalnu posvećenost i odgovornim korišćenjem resursa. Program Preduzetnik godine, poznate revizorsko-konsultantska kompanije Ernst & Young, prepoznaje i nagrađuje preduzetničke uspehe i fantastična dostignuća i učešćem u tom programu najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da unaprede mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim, tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu.

BOSIS-Marija-Pantelic-EY-2

Marija Pantelić, prilikom dodele EY nagrade u kategoriji Društveno odgovorni Preduzetnik godine u Srbiji / Foto: Bosis

Marija Pantelić je začetnik priče o održivom i odgovornog poslovanju u Bosisu, kompaniji koja je već dugi niz godina lider na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu. Uz njeno liderstvo Bosis je postigao značajne rezultate u oblasti održivosti i odgvoornig poslovanja, što potvrđuju brojna priznanja. Pored funkcije koju obavlja u kompaniji, čiji je osnivač njen otac Bogoljub Pantelić, Marija podjednako aktivna i na promovisanju i širenju svesti o održivom i odgovornom poslovanju i važi za ambasadora za mala i srednja preduzeća.

“Hvala vam na ovom prestižnom priznanju. Hvala našem osnivaču, a mom ocu, koji je pre 40 godina započeo ovu priču i naučio nas pravim vrednostima. Hvala svim članovima Bosis Family-ja i našoj deci, našim najmlađim Bosisićima, koji u svemu učestvuju i iskreno se raduju. Sve što smo do sada radili, sve što radimo i sve što ćemo raditi činimo zbog njih. Ovo priznanje neka ne bude samo priznanje za nas, neka to bude i priznanje svim malim i srednjim preduzećima koja nisu sada sa nama, a posluju sa svrhom. Hajde da svi živimo i poslujemo odgovorno i održivo, jer samo zajedničkim snagama možemo da učinimo ovaj svet boljim za buduće generacije!”, izjavila je prilikom dodele nagrade Marija Pantelić.

BOSIS-Marija-Pantelic-

Sa dodele EY nagrade Preduzetniki godine / Foto: Bosis

Porodična kompanija Bosis, koja je osnovana 1982. godine, koncept društvene odgovornosti prepoznala je još pre 30 godina i svestna njegove važnosti i značaja, uvrstila ga je u svoju organizacionu kulturu. Pored EY nagrade, Bosis je i dvostruki nosilac Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert”, Virtus nagrade za filantropiju, Nacionalne nagrade za volontiranje i Nagrade grada Valjeva za 2019. godinu.

“Izuzetno mi je drago što ovu nagradu baš sada dobijamo, u godini kada slavimo jubilej. 40 godina postojanja i jesu dokaz naše održivosti i odgovornosti. Uvek sam se trudio da radim pošteno, da ispunjavam dogovore, da poštujem ljude, partnere i da pomažem zajednicu. Marija se sada ovim ozbiljno bavi i podigla je sve na mnogo viši i strateški nivo”, izjavio je Bogoljub Pantelić, vlasnik i osnivač Bosisa, koj inače finalista EY Preduzetnik godine 2016. godine.

BOSIS-Marija-Pantelic

Sa svečanosti uručenja EY nagrada, održane u hotelu Hyatt Regency u Beogradu / Foto: Bosis

Osnovan pre 4 decenije kao zanatska radionica za sito štampu u garaži osnivača, Bosis je danas je regionalni lider u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona sa misijom da dobro upakuje sve brendove dok odgovorno i održivo posluje. Trenutno ima 150 zaposlenih i proizvodi inovativnu ambalažu za preko 180 klijenata u skoro svim granama industrije.

Jedna je od samo 15 kompanija u Srbiji koje izveštavaju po GRI metodologiji i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama na svetskom nivou, koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje, a koncept društvene odgovornosti prepoznali su i uvrstili u svoju BOSIS Family organizacionu kulturu.

Bosis

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.