Domaćin prvog dana Dečje nedelje bila OŠ “Desanka Maksimović”

Ovogodišnja „Dečja nedelja“ pod sloganom „Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta“ počela je svečanim otvaranjem u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“. Prvog dana „Dečje nedelje“, škola domaćin, učenici i prosvetni radnici spremili su prigodan kulturno umetnički program.

ValjevoČlan Gradskog veća za kulturu Dejan Bogojević koji je ujedno i predsednik Odbora za utvrđivanje i sprovođenje gradskog programa i aktivnosti za vreme trajanja „Dečje nedelje“ pozdravio je učenike i sve prisutne i otvorio ovu tradicionalnu manifestaciju.

„Tradicija obeležavanja „Dečje nedelje“ u svetu i kod nas je veoma duga. Tradicionalno se održava u prvoj sedmici oktobra u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade. „Dečija nedelja“ je pravo vreme da se podsetimo dečijih  potreba i prava. Ovogodišnji program je kreativan, zabavan i vrlo sadržajan i nadam se da ćete uživati i učestvovati u njemu“, rekao je Bogojević.

Valjevo

Član Gradskog veća Dejan Bogojević je direktoru škole Nenadu Mihailoviću uručio poklon grada Valjeva, namenjen domaćinu „Dečje nedelje“- štampač i digitalni fotoaparat.

Valjevo

Nakon otvaranja, tradicionalno je u dvorištu škole posađeno drvo generacije.

“Dečja nedelja“ trajaće do 8. oktobra u gradskim i seoskim osnovnim školama u kojima će biti organizovani raznovrsni sadržaji, od edukativnih radionica, izložbi radova, likovnih i poetskih konkursa, sportskih aktivnosti, pozorišnih predstava i koncerata.

Valjevo

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.