Dragan Ćaćić pred nastavak prvenstva: “Nismo uspeli da vratimo naše momke iz Loznice, daćemo sve od sebe, pa šta bude”

Ovog vikenda se nastavlja prvenstvo u Prvoj ligi Zapad za rukometaše, a ekipa ORK Metalac igra protiv Mokre Gore iz Zubinog Potoka u gostima. Posle prvog dela sezone četa Dragana Ćaćića nalazi se na drugom mestu sa 21 bodom, koliko ima i trećeplasirana Mačva iz Bogatića, dok je lider na tabeli Zlatar iz Nove Varoši koji je skupio 22 boda. Ako se tome doda da i čačanska Mladost, koja ima 20 bodova, ima ambicije za vrh, jasno je da će borba za čelnu poziciju koja vodi u Super “B” ligu biti izuzetno uzbudljiva.

МЕТ-МГ8

Igrač ORK Metalca, Luka Mandić pokušava da uputi udarac ka golu Mokre Gore pored Kasalovića (15) i Lukića na utakmici iz prvog dela prvenstva u Valjevu

Prema rečima trenera Ćaćića, ORK Metalac nije uspeo da se pojača tokom zimske pauze, a kakve su ambicije valjevskog kluba, popularni “Crni” kaže:

“Nastavak prvenstva dočekujemo u istom sastavu osim što nas je napustio Dejan Radovanović koji je otišao u Mladenovac. Nismo uspeli da vratimo naše momke iz Loznice, Ivana Stojanovića, Andriju Pantića i Luku Jovanovića, jer nismo imali sredstava za to. Na žalost, od Grada smo za ovu godinu dobili samo 2.8 miliona dinara, u šta ulazi i dotacija za organizaciju “Gužvinog” turnira. Naši rivali Mladost, Mačva i da ne pominjem Zlatar, imaju daleko veće budžete od nas. Ako kažem da Karađorđe iz Topole, koji se nalazi na 12. mestu, dobija od grada 4.5 miliona dinara, onda je sve jasno. Sa Stojanovićem, Pantićem i Lukom bi se prošetali kroz ovu ligu, a verujem da bi i u Super “B” bili u gornjem delu tabele. Ovako, mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe, pa šta bude. Barem ćemo moći da razigramo i neke od naših juniora, pa da onda se pripremimo za sledeću sezonu”.

U vezi duela sa Mokrom Gorom koji će se održati u Novom Pazaru, Ćaćić dodaje:

“Ekipa iz Zubinog Potoka je jedina koja nam je nanela poraz u Valjevu u prvom delu prvenstva. U pitanju je čvrst i dobro uigran sastav a naš hendikep je da nećemo moći da računamo na povređenog Radojicu Antonijevića i bolesnog Kostu Krunića. Borićemo se, iskoristićemo svaku šansu koja nam se ukaže, neka pobedi bolji”.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.