Dronovi i Mbot roboti za osnovne škole u Lajkovcu, Mionici, Ubu i Ljigu

U sklopu akcije “Za lepšu školu”, Rotary klub Valjevo, u okviru Rotary Fondacije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije “Ana i Vlade Divac, donirao je osnovnim školama u Lajkovcu, Mionici, Ubu i Ljigu, 10 dronova, bespilotnih letilica i 10 Mbot robotića, za savremeniju i interaktivniju nastavu informatike. Donacije su predstavnicima škola uručene na svečanosti u Skupštini grada Užica.

Rotary-klub

Sa svečane dodele donacija u Skupštini grada Užica

Za sve nastavnike informatike i zaposlene u školama kojima su donirani dronovi, bespilotne letilice i Mbot robotići, organizovana je adekvatna obuka.

Predstavnik Upravnog odbora Rotary kluba Valjevo na ovom projektu bio je prof. Nikola Savić MA, sekretar Rotary kluba Valjevo. U prethodnoj godini Rotary klub Valjevo dodelio je dronove svim osnovnim školama u našem gradu.

Rotary-club-2

Prof. Nikola Savić MA, sekretar RC Valjevo i dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica, RC Užice

Donirani digitalni alati omogućavaju učenicima osnovnih škola učenje programskih jezika “Skreč” i “Pajton” po programu Ministarstva prosvete, sa kojima rotarijanci imaju potpisan memorandum o saradnji “Za lepšu školu”.

Rotary-club-1

Sa svečane dodele donacija u Skupštini grada Užica

U okviru Global Granta, dodeljeno je ukupno 500 Mbot robota i 200 dronova obrazovnim ustanovama u našoj državi, PU “Poletarac” iz Užica dodeljen je mobilni nameštaj i IKT oprema, ukupno 250 invalidskih kolica dodeljen je zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite.

Rotary-club-3

Svečanost dodele donacija u Skupštini grada Užica

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.