DS: “Valjevo će ponovo biti Grad”

Gradski odbor DS Valjevo oglasio se povodom nedavnog saopštenja GrO SNS.  Saopštenje vam prenosimo u celosti:

“Za nedavno saopštenje valjevskih naprednjaka na temu Demokratske stranke naš narod ima jednu izreku – Rugala se sova vrapcu da ima veliku glavu. Da stvar ne bi ostala samo na tom nespretno sročenom saopštenju i tvrdnjama iznetim u njemu, lokalna vlast koju je u Valjevu u periodu 2008 – 2012. godine predvodila Demokratska stranka je na kraju svog mandata 2012. napravila izveštaj pod nazivom Valjevo 2008 – 2012.

U toj publikaciji su na četrdesetak strana taksativno nabrojane brojne konkretne aktivnosti i rezultati lokalne vlasti u datom periodu i ovaj dokument se može videti na Fejsbuk stranici Gradskog odbora Demokratske stranke Valjevo na adresi https://bit.ly/2VE9Huu. Pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da pogledaju tu publikaciju i da na bazi konkretnih primera uporede taj period i vreme nakon 2012. kada počinje sunovrat našeg grada. Da se opet poslužimo narodnom izrekom – Ako koza laže, ne laže rog.

Šteta što valjevske lokalne vlasti nakon 2012. godine nisu nastavile sa praksom da na kraju mandata objavljuju slične izveštaje kako bi građani mogli da vide šta je to njihovim novcem urađeno u našem gradu. Naročito bi bilo zanimljivo videti izveštaj prethodne SNS vlasti koju je predvodio u celoj Srbiji dobro poznati dr Konrad. Upadljivo je izostala prilika da vidimo kolosalne rezultate njegovog vladanja našim gradom. Verujemo da bi naslov te publikacije mogao da bude Dnevnik Gvozdenovićevih uvreda 2016 – 2020, ili možda Ako nemaju hleba, neka jedu bajadere 2016 – 2020. Predlozi za naslov se dalje nižu sami od sebe: Kako sam delio novac na gradskim konkursima ličnim i stranačkim prijateljima 2016 – 2020 ili Elektronski poluinteligentni su izmislili problem aerozagađenja u Valjevu 2016 – 2020 ili možda Kako smo od Valjeva napravili predgrađe Uba 2012 –…, a svakako i Kako smo uspeli da za 9 godina u Valjevo ne dovedemo nijednog investitora 2012 – 2021.

Verujemo da naše sugrađanke i sugrađani mogu da se sete još mnogo zanimljivih naslova kojim bi opisali vladavinu naprednjaka Valjevom. I svi ti naslovi bi zapravo bili tužni, jer svedoče o propadanju jednog grada koji je nekada služio kao uzor drugima. Svi su nas u međuvremenu prestigli.

Devet godina vladate ovom zemljom i ovim gradom i sve znamo o vama. Znamo sve vaše laži i obmane. Znamo i da se Valjevom ne upravlja iz Valjeva. Nema više tog medijskog spina koji može da sakrije koliko ste nesposobni i bahati. Bliži se kraj vaše vlasti, a onda ćete nestati, baš kao što nakon nekog vremena pustošenja nestane i najezda skakavaca. Valjevo će onda ponovo biti Grad (sa velikim G).”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.