DUŠAN NOVOKMET PODNEO NEOPOZIVU OSTAVKU

Dušan Novokmet (51) je podneo neopozivu ostavku na mesto trenera prvog tima ŽRK Metalac 2015. Posle četiri sezone provedene na klupi valjevskih rukometašica, Novokmet je odlučio da se povuče zbog, kako kaže, neslaganja sa predsednikom kluba i Upravnim odborom kluba oko igračkog kadra za sezonu 2021-22.

Sport Valjevo
Novokmet je u Metalcu 2015 od 2017. godine, od kada je klub kao član Prve lige “Centar” uvek bio u vrhu ali nije bio u stanju da napravi odsudan korak ka osvajanju prvog mesta i plasmanu u Super “B” ligu. Tome je bio najbliži u sezoni 2019-20 kada je prvenstvo prekinuto u martu 2020. zbog epidemije korona virusa. Metalac 2015 je u tom trenutku bio prvi na tabeli ispred najvećeg rivala beogradskog Radničkog ali je Rukometni savez Srbije doneo čudnu odluku o poništenju lige tako da su Valjevke ostale bez višeg ranga. U baražu za popunu Super “B” lige, na brzinu organizovanom u krajem leta prošle godine, Metalac 2015 je u prvom kolu doživeo poraz upravo od Radničkog..
Pod komandom Novokmeta ŽRK Metalac 2015 je u novembru 2018. postigao svoj najveći uspeh osvajanjem Kupa regiona nakon pobede nad ORK Beogradom. Valjevke su se tada plasirale u četvrtfinale Kupa Srbije gde su bile poražene od Zaječara.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.