DUŠAN NOVOKMET PRED NASTAVAK PRVENSTVA U SUPER B LIGI: “IGRAĆEMO NAJBOLjE ŠTO MOŽEMO, PA ŠTA BUDE!”

Posle dvomesečne pauze rukometašice Metalca u nedelju 4. februara igraju protiv Temerina u gostima u okviru 12. kola Super B lige Srbije. Valjevke očekuje teška borba za opstanak a o trenutnoj situaciji u timu i onome što očekuje Metalac 2015 u nastavku prvenstva, trener Dušan Novokmet kaže:

СТАША ДАМЊАНОВИЋ

Igračice Temerina Dragana Mirković (24) i Mina Miković (9) zaustavljaju mladu Stašu Damnjanović (crvena 22) iz Metalca dok Jelica Mijailović (crvena 9) i Tara Đilas prate ishod akcije, na utakmici prvog dela prvenstva u Valjevu.

“Otvaramo drugi deo prvenstva u Temerinu. U nogama imamo samo dve nedelje treninga jer smo sa pripremama počeli tek 15. januara pošto je Hala sportova bila zauzeta zbog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. Mislim da ćemo biti maksimalno spremni tek u 14. kolu kada u Valjevo bude dolazio ORK Beograd. Na žalost, u Temerinu nećemo moći da računamo na golmana Anju Cvetković koja ima obaveze u Bekamentu. Mirjana Obrenović je imala bronhitis kao i Bubanja ali će one najverovatnije igrati. Temerin je ozbiljna ekipa koja je svoje kvalitete pokazala u Valjevu, u prvom delu prvenstva. Borićemo se, svesni smo da nam predstoji velika borba za opstanak ali ćemo igrati najbolje što možemo, pa šta bude!”

Metalac 2015 nastavlja ligu sa istim sastavom, nije bilo mogućnosti da se realizuju pojačanja jer je suma novca koju je Grad opredelio za klub u 2024. godini nedovoljna za dovođenje jedne ili dve igračice. Mada je Metalac 2015 dobio više sredstava u odnosu na prošlu godinu, u ovom pogledu značajno zaostaje za rivalima u Super “B” ligi iako nastupa u drugom po rangu nacionalnog takmičenja u rukometu. Ni činjenica da klub ima odlično organizovanu školu rukometa kao i da su, osim golmana, sve igračice iz Valjeva, nije pomoglo u boljem tretmanu Metalca 2015 od strane Grada za ovu godinu.

Uoči nastavka prvenstva Metalac 2015 zauzima pretposlednje mesto sa 4 osvojena boda ispred Kikinde koja ima 2 ali iza Aleksinca koji je skupio 6 bodova i ORK Beograda koji ima 8 bodova, itd.

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.