Euro Lithium: “Kompanije sa kojima sarađujemo biramo na tenderima u skladu sa poslovnim standardima i važećim propisima i zakonima”

Povodom pisanja pojedinih medija kompanija Euro Lithium Balkan d.o.o. koja u valjevskom kraju vrši istraživanja litijuma i borata, obratila se saopštenjem za javnost u kojem je obavestila da je njena poslovna politika u skladu sa evropskim i svetskim intencijama u oblasti tržišne ekonomije i da se odabir saradnika vrši po ustaljenoj praksi u tržišnim uslovima. U saopštenju koje je potpisao potredsednik kompanije Alexander Palkovsky se naglašava da Euro Lithium Balkan d.o.o bira kompanije sa kojima sarađuje na tenderima u skladu sa poslovnim standardima i važećim propisima i zakonima Republike Srbije.Euro-Lithium

“Euro Lithium Balkan d.o.o. je nosilac istraživanja koja su uvek multidisciplinarna i u kojima učestvuje veliki broj stručnjaka, kompanija i saradnika. Za svaki od vidova istraživanja angažujemo izvođače, najbolje u svojoj oblasti, prema kriterijumima koji su interni i nijedno Ministarstvo nije, niti može da utiče na te procese. Zahtev za ponude kompanijama koje izvode istražno bušenje, a to je deo celokupnog istražnog procesa, uputili smo 22. februara ove godine. Poziv je upućen kompanijama: Geoing Group d.o.o, Zajača Ing d.o.o, Geomag d.o.o., Reflex Drilling d.o.o. Na ovom tenderu posao su dobili Geomag, sa najviše iskustva i Zajača ing, koja je ponudila najnižu cenu i posluje četvrt veka”, navodi se u informaciji za javanost.

Takođe se ističe da Euro Lithium Balkan d.o.o u Srbiji posluje od maja 2015. godine, i da se rukovodi time da u izboru kompanija sa kojima sarađuje osnovni kriterijum bude portfolio firme, iskustvo u oblasti u kojoj posluje, kao i finansijska ponuda.

“Naše poslovanje u Srbiji i prava koja smo dobili za geološka istraživanja u potpunosti su u skladu sa zakonom, a odabir pravnih lica sa kojima poslovno sarađujemo je politika naše kompanije na koju niko ne može da utiče”, zaključuje se u saopštenju kompanije Euro Lithium d.o.o.

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.