Festival plesa Igraj, igraj Valjevo 2022

Osmi festival plesa “Igraj , igraj Valjevo 2022” održaće se u subotu, 5. novembra, od 13 do 16 sati, na Velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo, u organizaciji Studija M i pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

IGRAJ-IGRAJ-8-NAJAVA

Reč je o već tradicionalnom plesnom spektaklu za ljubitelje modernih plesova, pre svega modernog i džez baleta, ali i disko densa. Uživaće se u scenskim i modernim plesovima nekoliko škola plesa: VIVA DANCE ACADEMY i Plesni klub Heart Dance Team iz Novog Sada, Škola baleta DANCE PLUS iz Beograda, Plesnog kluba Balerina iz Pančeva, Baletski studio IN iz Lajkovca, Baletski studio Srna iz Lazarevca i Studio M sa balerinama iz Koceljeve i Valjeva.

005A5137

“Posebno nas raduje činjenica da je mnogim plesačima koji dolaze u Valjevo ovo prvi javni nastup, a on se pamti zauvek i zauzima posebno mesto u srcu. Veliki kvalitet ovom festivalu daju pobedničke i veoma zapažene koreografije na domaćim i internacionalnim takmičenjima, koje izvode najiskusniji plesači. Po našoj dobroj tradiciji, svi učesnici festivala posetiće Narodni muzej Valjevo, Modernu galeriju, Tešnjar i mnoga druga znamenita mesta i uveriti se da kultura ima veoma značajnu ulogu u životu grada”, navode iz Studia M.

005A4954

Na Velikoj sceni biće predstavljeno 30 koreografija u izvođenju 350 plesača. Osim novih, u nastup su uvrštene i koreografije koje su osvajale mnoga priznanja na plesnim takmičenjima u Srbiji, ali i van granica naše zemlje.

Studio M pokrenuo je ovaj festival sa idejom da u našem gradu okupi škole modernih plesova, koje neguju scenske i urbane plesove i da našim najmlađima sugrađanima, ali i njihovim roditeljima, priredi pravi spektakl plesne umetnosti modernih plesova.

005A4841

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.