Godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

U sredu, 4. maja se obeležava 23 godine od herojske pogibije pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

DAN-SECANJA

Pomen pilotu Milenku Pavoviću će održati vladika Isihije sa sveštenstvom Eparhije valjevske.

U 12.04 časova će na spomen obeležju u Ulici Vladike Nikolaja, nakon preleta aviona cveće položiti porodica i predstavnici Grada Valjeva i Vojske Srbije.

Najavljeno je da će prisustvovati načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. U delegaciji će biti komandant RV I PVO general-potpukovnik Duško Žarković i general Brane Krnjajić, komandant 204. vazduhoplovne brigade.

Ove godine će cveće biti položeno i na spomenik stradalima u ratovima od 1991. do 1999. godine, koji se nalazi na uglu Pasterove i Ulice pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

Nakon toga, oko 13 časova će cveće biti položeno u selu Bujačiću, na mestu pada aviona. Tamo će cveće položiti pored porodice i predstavnika lokalne samouprave i zamenik komandanta RV I PVO general Željko Bilić.

U NATO bombardovanju Srbije, 4. maja 1999. godine je poginuo, na nebu iznad Valjeva, pilot pukovnik Milenko Pavlović. Svake godine od tada se prigodnim programom Valjevci podsete hrabrog čina pilota, rođenog u Gornjem Crniljevu 1959. godine.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.