Gorenje Valjevo nastavlja proizvodnju posle tronedeljne pauze – Kod dvoje radnika potvrđena korona, 14 radnika u izolaciji

Gorenje Valjevo nastavlja proizvodnju posle tronedeljne

pauze uz pojačane mere zaštite od korona virusa

 

“Uz strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, prema ranijem planu danas je nakon tronedeljne obustave rada ponovo pokrenuta proizvodnja u valjevskoj fabrici. Iz Hisense Gorenje Europe poručuju da ove nedelje proizvodnja počinje i u ostalim Hisense Gorenje fabrikama u Evropi i da su veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta kada je reč o povećanoj tražnji za rashladnim uređajima koji se proizvode upravo u Valjevu”, navodi se u saopštenju Gorenja.

Gorenje

“Kompanija Hisense Gorenje potvrdila je danas i da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen novi korona virus – COVID-19. Kolege koje su zaražene u svom porodičnom okruženju za vreme tronedeljne obustave prozvodnje su u dobrom zdravstvenom stanju. Oni su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma gde je obezbeđen smeštaj za obolele sa blažim simptomima bolesti.

Iako su naši zaposleni zaraženi van radnog mesta, u skladu sa propisanim merama 14 zaposlenih koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni su u samoizolaciju u trajanju od 28 dana od poslednjeg kontakta sa osobama pozitivnim na COVID-19. Takođe, bez znakova oboljenja u samoizolaciji se nalazi još jedan zaposleni koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja.

Imajući u vidu da su zdravstveni radnici po prirodi svog izrazito zahtevnog posla najizloženiji virusu COVID-19, u Gorenju Valjevo je uvedena i dodatna mera opreza – da se na posao u fabriku zasad ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Takvi zaposleni će svoj posao obavljati od kuće ukoliko priroda radnog mesta to dozvoljava, ili će biti na prinudnom odmoru do kraja vanrednog stanja i primati 70% plate.

Za zaštitu zaposlenih koji nastavljaju sa radom biće obavezno primenjivanje veoma strogih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa:  obavezno merenje telesne temperature na ulazu i nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuje kompanija. Nastaviće se i sa dezinfekcijom radnih površina više puta u toku dana i provetravanjem prostorija, a obavezno je i često pranje ruku. Kako bi se izbeglo okupljanje u grupe i dalje će se poštovati mera posebnog režima u trpezariji – različito vreme obedovanja za sve proizvodne linije, dok će zaposleni u kancelarijama jesti na svojim radnim mestima. Umesto održavanja sastanaka preporučeno je korišćenje telefona, poslovne posete se ne preporučuju, a posebne mere zaštite za nužne posete (primer vozači kamiona) će takođe ostati na snazi.

Direktori svih poslovnih jedinica nastaviće i sa svakodnevnim izveštavanjem Odbora za nadzor i prevenciju epidemije kompanije Hisense Gorenje o zdravstvenom stanju svih zaposlenih i potencijalnim rizicima pojave korona virusa u kompaniji i fabrikama.

Kompanija Hisense Gorenje će nastaviti sa preduzimanjem svih potrebnih mera zaštite u proizvodnji u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i zdravstvenih institucija, kao što smo to činili od prvog dana izbijanja epidemije. Apelujemo na sve naše zaposlene, kao i na druge građane, da se strogo pridržavaju svih preporuka za suzbijanje epidemije, kako bismo zaštitili sebe i svoje najbliže”, rečeno je u saopštenju ove valjevske fabrike.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.