Gradonačelnik Gojković potpisao ugovor u okviru programa „LIID“

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković potpisao je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u Valjevu u okviru programa „LIID“, saopšteno je iz PR službe Gradske uprave Valjevo.

Potpisivanje ugovora 2

Reč je o programu razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja jedinica lokalne samouprave koji zajednički realizuju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Francuska razvojna agencija i Svetska banka, a u okviru koga će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 270 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava.

Nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije, Vesić je rekao da je „LIID“ projekat koji na možda najbolji način utiče na komfor života građana.

Potpisivanje ugovora 1

“Ima puno projekata koji su i veći i vredniji u smislu novca, ali ne postoji nijedan projekat koji kao ovaj na pravi način omogućava da se poboljša kvalitet života ljudi u lokalnim zajednicama i da na taj način damo doprinos da svako mesto u Srbiji postane bolje mesto za život ljudi”, rekao je Vesić.

Naveo je da je projekat „LIID“ značajan zato što će se realizovati u svakoj lokalnoj zajednici, što znači da će benefite tog projekta osetiti građanke i građani u svih 145 lokalnih zajednica u našoj zemlji.

“Veoma je važno što na ovaj način u lokalnim zajednicama promovišemo urbanu mobilnost, biciklističke staze, za šta se često dešava da lokalne zajednice nemaju dovoljno sredstava, zbog čega je važno da građani na ovaj način osete da ulažemo u opštine u kojima žive”, rekao je Vesić.

Pozvao je lokalne zajednice koje još uvek nisu dostavile projekte da to učine kako bi ušli u proceduru i dobili sredstva.

“Sa partnerima iz Svetske banke i Francuske agencije za razvoj trudimo se da procedura bude maksimalno brza i da odobrimo nova sredstva za nove projekte kako bi projekat “LIID“ bio završen i pre nego što je planirano, a to je 2028. godina”, rekao je Vesić i dodao da je siguran da će projekat biti realizovan pre toga, te da će to biti dobar razlog da se nastavi sa takvim projektima.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković zahvalio je resornom Ministarstvu, Svetskoj banci, Francuskoj razvojnoj agenciji i celom timu koji radi na projektu „LIID“ i istakao da je Valjevo dobilo 2.139.000 evra.

Gradonacelnik Gojkovic

„Čast mi je što je grad Valjevo jedan od prvih potpisnika ugovora u okviru „LIID“ projekta, koji se odnosi na unapređenje lokalne infrastrukture i insitucionalnog jačanja lokalnih samouprava. U okviru projekta planirano je da uradimo kompletnu rekonstrukciju Suvoborske ulice, jedne od najvažnijih i najprometnijih ulica u našem gradu, koja je u jako lošem stanju i zahteva rekonstrukciju, tako da je sada na nama da što pre sprovedemo procedure i počnemo radove“, naglasio je Gojković.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.