Gradonačelnik Valjeva posreduje u iznalaženju rešenja za noćnu buku u Valjevu

Sve institucije grada Valjeva i Kolubarskog okruga, kao i Policijska uprava u Valjevu rade na pronalaženju rešenja za problem žitelja Tešnjara i okolnih ulica, kao i dela Knez Miloševe ulice, zbog buke iz ugostiteljskih objekata i vandalizma u ovim delovima grada.

Valjevo

Foto: Valjevskaposla

Na danas održanom sastanku, koji je organizovao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, predstavnici stanara Birčaninove i okolnih ulica, kao i Knez Miloševe ulice, ujedinjeni u Udruženje građana „Stari grad-Tešnjar“ izložili su svoje probleme, ali i predloge za rešenje višedecenijskih nastojanja da se obezbedi mir žiteljima, ali i pravo na rad ugostiteljima.

Valjevo

Sastanku su prisustvovali Načelnik Policijske uprave u Valjevu Vlada Jerinić, načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević, sa načelnicima inspekcijskih službi Okruga, predstavnici grada Valjeva, Komunalne policije i komunalne inspekcije, kao i predstavnici Udruženja „Stari grad- Tešnjar“ sa svojim pravnim zastupnikom Janom Aćimović Planojević.

Valjevo

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je rekao da je cilj pronaći rešenje u skladu sa zakonom i omogućiti da građani imaju svoj mir, ali i ugostiteljima stvoriti uslove za rad. On je naglasio da institucije u gradu ne mogu rešiti sve društvene probleme, niti se može uskratiti rad ugostiteljima, ali da se moraju targetirati najproblematičniji objekti, a da krajnji cilj mora biti izmeštanje noćnih klubova i barova iz gradskih zona.

Valjevo

Na sastanku je dogovoreno da se hitno formira Radna grupa, u kojoj će pored predstavnika institucija učestvovati i građani koje bude delegiralo Udruženje „Stari grad- Tešnjar“, kako bi se analiziralo stanje i izmenile odluke kojima bi se još delotvornije regulisala ova oblast.

Inače, u izveštaju koji su podneli predstavnici Gradske uprave i Kolubarskog okruga, od početka godine do danas izvršena je 41 kontrola buke i 149 kontrola radnog vremena, procesuirane su i naplaćene prekršajne kazne koje se izriču zbog točenja alkohola maloletnim licima, pripadnici Policijske uprave su pojačali prisustvo svojih pripadnika u ovim delovima grada u noćnim satima, pojačane su protiv-požarne kontrole.

Ipak, nastaviće se i dalje sa aktivnostima dok se ne pronađu rešenja kojim će biti zadovoljni i građani koji žive u ovim delovima grada i ugostitelji, ali i posetioci ugostiteljskih lokala u Valjevu, rečeno je na danas održanom sastanku u Gradskoj upravi Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.