Gradonačelnik Valjeva potpisao ugovor za projekat energetske sanacije javnih objekata

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, potpisao je danas sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović ugovor za projekat energetske sanacije javnih objekata.

Lazar Gojković i Dubravka Đedović Handanović
Grad Valjevo je prvi grad u Republici Srbiji koji će primeniti savremene tehnologije obnovljivih izvora energije, u cilju smanjenja korišćenja fosilnih goriva i emisije štetnih gasova. To se postiže postavljanjem solarnih panela koji konvertuju sunčevu energiju u električnu i koja će se koristiti za rad toplotnih pumpi koje će grejati vodu u bazenima i objekte u SRC Petnica, posebno u zimskim uslovima.

Grad kroz ovaj projekat postavlja i termičku izolaciju na bazenima i objektima, čime se dodatno štedi energija.

Takođe, Valjevo je prvi grad koji kombinuje sve tri mere energetske efikasnosti: solarne panele, toplotne pumpe i termičku izolaciju.

Prema rečima ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, koja je u Vrnjačkoj Banji uručila ugovore predstavnicima 21 lokalne samouprave, među kojima je i Grad Valjevo, za energetsku sanaciju Ministarstvo rudarstva i energetike je izdvojilo ukupno 665 miliona dinara, a renoviraće se škole, sportske hale, vrtići i domovi zdravlja.

Ministarstvo rudarstva i energetike je za projekat u Valjevu opredelilo 28 miliona dinara.

 


„Medijski projekat „VAzduhograf 2“ sufinansira se iz budžeta grada Valjeva“
„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“!


 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.