Imunizacija bez prekida na gradskom i seoskom području

U poslednjih pet dana Dom zdravlja Valjeva je revakcinisao 820 sugrađana, a vakcinisao još 900.Milicinica

U trećoj akciji masovne imunizacije na seoskom području, u subotu je u ambulanti na Stavama prvu dozu Sinofarma primio 61 meštanin. Pre toga je početkom maja u Miličinici revakcinisano 89 meštana i još troje primilo prvu dozu, dok je u Vragočanici revakcinisano 34 ljudi i pet primilo prvu dozu.

Milicinica

Mobilne ekipe lekara i patronažnih sestara i tehničara do danas su dale 470 doza Sinofarma u kućnim uslovima, na gradskom i seoskom području.

Ukupno je od početka masovne imunizacije do 17. maja, u organizaciji Doma zdravlja, sa obe doze imunizovano 17.078 Valjevaca, dok drugu dozu treba da primi još 3.913 ljudi. Upotrebljeno je 38.069 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača, najviše Sinofarma, zatim Fajzera i Sputnjika V.

Milicinica

Uključujući osobe koje su drugu dozu primile na punktu Opšte bolnice, potpuno je imunizovano oko 19 hiljada građana Valjeva starijih od 18 godina.

Podsećamo da je vakcinalni punkt Doma zdravlja sada u prizemlju hotela „Narcis“, radno vreme je od 8 do 20 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.