Internacionalni Art Fest od 23. do 26. maja

Treći po redu Internacionalni Art Fest ove godine biće održan od 23. do 26. maja. Trodnevni program biće održan na više lokacija – u  Muzeju zavičajnih pisaca, Centru za kulturu, Narodnom muzeju Valjevo i nternacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića”. Organizatori očekuju potvrdu kvaliteta i korak više u odnosu na prethodna dva festivala.

Međunarodni festival, koji se održava treću godinu zaredom u našem gradu, biće svečano otvoren u četvrtak, 23. maja, u 19.30 časova, kada će u Muzeju zavičajnih pisaca biti upriličena izložba vizuelne poezije pod nazivom “Utopia”, u okviru koje će se predstaviti brazilski pisac i vizuelni umetnik Tchello d`Barros. Iste večeri planiran je nastup pesnikinje Snežane Stojčevske iz Makedonije.

Drugo veče Art Festa, u Centru za kulturum, od 19.30 sati, rezervisano je za internacionalnu likovnu izložbu pod nazivom “Onostrani svetovi”, koncert “Muzika slika” Alekse Mirkovića (harmonika) i nastup Škole bubnjeva Branka Popovića.

Treće veče ovog međunarodnog festivala, koje će biti održano u Narodnom muzeju, biće u znaku promocije zbornika “Naša susretanja 2”, mini koncerta klaviristkinje Tanje Knežević (University of Central Oklahoma, SAD) i nastupa crnogorske pesnikinje Marije Krivokapić.

“Od Internacionalnog Art festa ove godine očekujemo da potvrdi kvalitet prethodna dva festivala i ode korak više u promovisanju istinske umetnosti. Takođe, cilj nam je da pored autora iz drugih zemalja promovišemo autore iz Valjeva i cele Srbije, sa posebnim osvrtom na mlade stvaraoce”, poručuju organizatori u najavi ovog kulturnog događaja u našem gradu.

Poslednjeg dana festivala u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića” biće organizovan slikarski performans.

Internacionalni Art Fest Valjevo održava se pod pokroviteljstvom Grada Valjeva.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.