Izložba radova polaznika Likovnog ateljea

Novi i stari polaznici Likovnog ateljea

Sedma po redu Zimska izložba radova polaznika Likovnog ateljea Centra za kulturu, koja je upriličena pred Novu godinu, bila je prilika da se vide radovi predškolaca i osnovaca koji su Likovni atelje pohađali od septembra do januara meseca.

Sedamnaest mališana, koliko ih u Ateljeu akademska slikarka Katarina Marinković uči slikarskim, vajarskim i drugim tehnikama, izložilo je svoje radove u Klubu novog Bioskopa 85. Posetioci su mogli da vide crteže i radove slikane temperama, flomasterima, vodenim bojama, zatim vajarske radove, posuđe i keramiku, kao i novogodišnje ukrase.

Kutija ukrašena sa likom Deda Mraza za stavljanje priloga za kupovinu novogodišnjih ukrasa (foto: valjevskaposla.info)

Na ovoj izložbi dečjih radova ujedno je organizovana i akcija prodaje novogodišnjih ukrasa, koje su polaznici Ateljea zajedno sa svojom mentorkom pravili tokom boravka u Ateljeu, a cilj je da se od prikupljenog novca pomogne drugoj deci da lepše provedu novogodišnje i božićne praznike.

“Nismo baš imali vremena koliko smo imali želja, ali mislim da je rezultat odličan. Ono što je lepo kada pogledam naše goste na otvaranju ove izložbe, je to što su sa nama deca koja su trenutno polaznici Ateljea, ali i deca koja su pre išla u Atelje i pohađala naše radionice. Oni su porasli, ali nastavljaju da se druže sa nama i da dolaze kod nas iako ih je škola okupirala, iako su završili sa svojim radioniucama u Ateljeu”, kaže slikarka Katarina Marinković, mentorka Likovnog ateljea.

Katarina Marinković (foto: valjevskaposla.info)

Prilozi posetilaca dati za novogodišnje ukrase, biće potrošeni za ramljenje nekoliko dečjih radova sa izložbe, a uramljene slike i crteži biće poklonjeni renoviranom Dečjem odeljenju valjevske bolnice. Prema rečima Katarine Marinković, Atelje će ove godine nastaviti sa tom praksom, imaće svoju malu umetničku proizvodnju, pa će od zarađenog novca nastaviti da rami slike i da ulepšava dečje prostore u gradu.

Godišnje preko pedesetoro dece prođe kroz Likovni atelje Centra za kulturu, uključujući i radionice tokom zimskog i letnjeg raspusta.

Zimska izložba polaznika Likovng ateljea Centra za kulturu Valjevo biće otvorena do kraja ove sedmice.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.