Izmene uredbi o naftnim derivatima i ograničenju izvoza poljoprivrednih namirnica

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, poručila je nakon današnje sednice Vlade Republike Srbije da će, Izmenom uredbe o ograničenju visine cene naftnih derivata, poljoprivrednicima biti znatno olakšan dalji rad.

Ministarka-trgovine-turizma-i-telekomunikacija-u-Vladi-Republike-Srbije-Tatjana-Matic

„Izmenom je predviđeno da se isporuka goriva može vršiti utakanjem u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara, a samim tim poljoprivredna gazdinstva će moći nesmetano da obavljaju poslove za koje je predviđeno korišćenje poljoprivrednih mašina“, istakla je ministarka Matić.

Ona je dodala da je na sednici takođe usvojena i izmena Odluke o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kojom se privremeno zabranjuje izvoz rafinisanog suncokretovog ulja, dok se sirovo ulje od semena suncokreta izuzima od izvoza.

„Vlada Republike Srbije prati situaciju na tržištu i donosi adekvatne mere u cilju sprečavanja daljih poremećaja i očuvanja životnog standarda“, poručila je ministarka.

Telefon za prijave nepravilnosti u vezi primene Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata: 066 847 00 27.

OBAVEŠTENjE O NAJVIŠOJ MALOPRODAJNOJ CENI DERIVATA NAFTE EVRO DIZEL I EVRO PREMIJUM BMB 95

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte („Sl. glasnik RS“, br. 32/22), utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od 15 časova 18. marta 2022. godine do 15 časova 25. marta 2022. godine i to za:

EVRO DIZEL, u iznosu 187,23 dinara za jedan litar i
EVRO PREMIJUM BMB 95 u iznosu 176,05 dinara za jedan litar.

Takođe, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Cena-nafte-i-naftnih-derivata

Telefon za prijave nepravilnosti u vezi primene Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata je 066 847 00 27.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.