Janković i Blagojević: U Mionici u toku realizacija projekata vrednih 1,5 milijardi dinara

Predsednik opštine Mionica Boban Janković i ministar javnih ulaganja u Vladi Republike Srbije Marko Blagojević razgovarali su o projektima koji se u poslednje dve godine realizuju u Mionici. Oni su zaključili da je u toku realizacija izgradnje kanalizacije i prečistača otpadnih voda, Kuće Kolubarske bitke, linijskog parka, uređenja centra varoši, pa do Pulikinog legata i Ključkih vrela, čija je izgradnja počela.

B.Jankovic

– Samo u ovom momentu, mi realizujemo sedam velikih projekata u našoj opštini, vrednih više od 1,5 milijardi dinara. Najvažniji među njima su svakako novi vodovodni sistem Ključka vrela, koji će poboljšati vodosnabdevanje i kanalizacija u Mionici i Banji Vrujci. Pored toga, nastavljamo rekonstrukciju centralnog parka, radimo tribine, Pulikin legat i nastavljamo radove na Kući Kolubarske bitke. A do kraja novembra planirano je i pošumljavanje u linijskom parku. Ovo su samo veći projekti, a pripremamo još nekoliko. U narednom periodu nastavljamo sa ulaganjima, a svakako da ćemo uz pomoć Vlade Republike Srbije realizovati mnogobrojne projekte koji će daleko poboljšati kvalitet života – rekao je Janković.

Kancelarija za javna ulaganja u prethodnom periodu sufinansirala je 27 projekata u opštini Mionica. Samo za rekonstrukciju škola u Mionici, Rajkoviću, Brežđu, Bukovcu i Dučiću izdvojeno je preko 370 miliona dinara. A sanirana su i klizišta i 10 mostova.

Ministar javnih ulaganja Marko Blagojević i predsednik opštine Mionica prisustvovali su konstitutivnoj sednici Kluba gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem koju organizuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a Mionica je prošle godine postala opština sa povoljnim poslovnim okruženjem odnonso član BFC Kluba.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.