Janković posetio Jordana Jevtovića iz Krčmara, najstarijeg stanovnika opštine Mionica

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je Jordana Jevtovića, najstarijeg stanovnika opštine Mionica koji je ove godine napunio 102. godine. Jordan Jevtović živi u Krčmaru, u podnožju Maljena. Više od veka proveo je u rodnom mestu gde je radio u lokalnoj prodavnici. Danas je penzioner. Dobro se seća da je na posao krenuo u ponedeljak, na praznik Mladence. U osmadesetim je prestao da pije kafu i rakiju, pre dvadeset godina.

-и-Јордан-Јевтовић-у-Крчмару

– Malo je reći da sam oduševljen. Prava je dragocenost popričati sa čovekom kao što je deda Joca. Od njega se može mnogo naučiti. Satima smo pričali. Siguran sam da ću opet svratiti, jer nismo stigli o svemu da razgovaramo. Očekujem da u februaru naredne godine proslavimo njegov 103. rođendan – rekao je Janković. Deda Joca, kako ga zovu u Krčmaru, rođen je 1920. godine. U to vreme svet se oporavljao od Prvog svetskog rata, a dobro se seća i Drugog svetskog rata. Kaže da se svet mnogo promenio.

– Pre si morao da budeš gladan, danas nije tako. Krpili smo pantalone, a danas jedemo lubenicu za Svetog Nikolu – naglašava Jordan i dodaje da se danas bolje se živi nego ranije.

Jordan Jevtović živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu. Omiljen je stanovnik sela Krčmara i pripada mu mesto najstarijeg Mioničanina.

 

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.