Janković posetio porodicu Mandić u Sankoviću i dvogodišnjoj Teodori poklonio bicikl

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je porodicu Mandić u Sankoviću, a dvogodišnjoj Teodori poklonio bicikl povodom krštenja. Radoje Mandić i njegova žena Žana Kurgangalijeva, poreklom iz Kazahstana, učestvovali su u programu koja je opština organizovala pre tri godine pod nazivom „Mionička mlada“, a sada imaju ćerku Teodoru.

Boban1

– Zahvaljujem se porodici Mandić na pozivu. Danas sam uživao, a srećni osmesi porodice sve govore. Nadam se da će se Teodori svideti poklon. Ovo je zaista prelep povod. Sve što radimo u našoj opštini radimo zbog bolje budućnosti naše dece. Oni zaslužuju najbolje uslove. Organizovali smo da imaju besplatne časove preko Centra za razvoj obrazovanje, besplatne udžbenike, sportske terene, auto-sedišta i kolica za bebe i dr. Kontinuirano radimo na poboljšanju uslova obrazovanja i odrastanja. – rekao je Janković.

Boban2

Radoje i Žana su već tri godine u srećnom braku, a Žana se vrlo brzo navikla na život u Srbiji.

TeodoraMandic

– Hvala predsedniku opštine što nas je uvažio i došao da zajedno proslavimo krštenje naše ćerke. – zahvalili su se Mandići.

Opština Mionica sprovodi mere populacione politike, a samo ove godine, od januara do septembra obezbedila je jednokratnu pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara, kolica i auto-sedišta za 101 mioniččku bebu, a već šest godina zaredom obezbeđuje besplatne udžbenike za prvake, kao i besplatan prevoz za đake.

Opština učestvuje i u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o prodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.