Jubilarnih 75 godina!

Proteklog vikenda članovi PSD „Magleš“ obeležili su 75 godina od osnivanja društva. „Magleš“ je osnovan 1948.godine i cela ova godina je posvećena obeležavanju jubileja. U tu svrhu, za rođendan je organizovano nekoliko aktivnosti od kojih se izdvajaju baš one na planini po kojoj su i dobili ime. Pešačenje je započeto od Rastila, gde se nalazi spomen česma na kojoj se nalaze pločice sa imenima upokojenih planinara, koji žele da ih se sećaju i na ovaj način. A kao podršku planinarima u vidu svog prisustva je dala i seniorka društva Olga Kovačević – Beka (92god.). Pešačenje je nastavljeno do vrha Magleša (1038mnv) i dalje do vidika sa kojih se pruža pogled na okolne planine. Ovoj akciji je prisustvovalo preko 50 maglešovaca. A svečani jubilej je nastavljen proslavom u restoranu „Kuća“.

IMG-9347d760c53b7d3554a6573d5b068d90-V

Neki planinari obeležili su jubilej društva na svoj način: Dragan Radojičić je sa kolegama iz PSD „Ćira“ iz Lajkovca bio na Moračkim planinama, gde su ispenjali 6 vrhova preko 2000mnv; dok su planinarke Vesna i Slađa Gavrilović, sa radnicima mioničke „Fime“, uživale u noćnom usponu na Rtanj.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.